JON VITEZIČ – “Mars”

   1
Share Button

(Nika Records) 2023.
Digital
Pop/r’n’b – SLOVENIA

Kako bi rekli pravo niotkuda, iz Slovenije se svojim debi albumom oglasio mladi dvadesetogodišnjak Jon Vitezič, koji se predstavio kao kantautor sa 15 pesama, 12 otpevanih na engleskom, a 3 na slovenačkom jeziku. Izdanje se može naći na brojnim streaming platformama u digitalnoj formi, a izdavač je “Nika Records”.

 

 

Kako sam ističe, inspiraciju, te pomoć  u radu i kreaciji pesama imao je u ulozi svog oca Alana. Pesme kojima se ovaj kantautor predstavio urađene su i snimljene uglavnom u laganijoj formi, i nekakvom umerenijem srednjem tempu. Emotivna lirika i način Jonove interpretacije asociraju na novije pop i r’n’b izvođače, koje uglavnom “cede” još uvek egzistirajuće velike kompanije, i to je jedna od onih muzičkih varijanti koje su prilično prisutne, nisu “opasne” po sticanje stavova  potencijalnih fanova, a dobrodošle su kao slika nekakve moguće komercijalne mainstreamizacije pop forme današnjice.
Najistaknutiji deo samih prisutnih pesama je dobra vokalna interpretacija mladog Viteziča, svi ostali detalji su takođe urađeni na profesionalan način, a same pesme manje-više i pored evidentne melodičnosti, teško da će uspeti duže da zadrže pažnju slušalačke javnosti, pa čak i onih konzumenata, koji naginju ovakvoj nazovimo to “beloj” varijanti kombinacije r’n’b” -a i popa. Prisutno je i nekoliko spotova koji bi trebali pomoći u promociji ovog izdanja, a na kraju videćemo kakve će uostalom korake  Vitezić  sa svojim  saradnicima preduzeti u budućnosti.

 

nika.si

 

lnk.to/Mars_Album