ŽLJEB – “Žljeb EP”

   1
Share Button

(Self-released) 2023.
EP digital
Instrumental/crossover – SERBIA

Žljeb je trio iz Bačke Palanke, koji je ovih dana objavio svoje prvo izdanje, a reč je o EP-u na kojem su se našle 4 instrumentalne numere, takođe dostupne i u video varijanti. Kompletan materijal trajanja nešto dužeg od 10 minuta je slušljiv i vidljiv preko “youtube”-a, a dostupan je i na drugim streming servisima.
Članovi postave su : bubnjar Radovan Rebić; gitarista Nukola Puđa, te klavijaturista Veljko Lukić. Nazivi numera kojima su se predstavili su sledeći : Worshipper,  Frogger, Up And Above,  i When Melodies Die.

 

 


Ideja o muzici je kreirana 2022-e godine, a iako članovi sastava ističu različite uzore i žanrovske forme kao vodilje njihovog izražajnog koncepta, moram priznati da njihov pristup nije jednostavno pojasniti. Reč je o jednoj varijanti pravog instrumentalnog crossovera, kroz kojeg se prepliću razni elementi. Prisutni su diskoidni ritmovi, hypnotic electro fraze, “slobodniji” gitarski iskoraci, pri čemu su aranžmanska rešenja u konstantnoj “kontradikciji” i različita iz minuta u minut, kao i od numere do numere.

 

 

 

Ne može se reći da u tehničkom smislu momci iz Bačke Palanke nisu učinili sve da priređena muzika ozbiljno zazvuči, i činjenica je da kada slušate njihov materijal stičete utisak da stvari ovde nisu postavljene “slučajno”. Videćemo kako će se stvari dalje odvijati, uostalom bend najavljuje u sledećem periodu i realizaciju full-length izdanja, a dotle pogledajte i poslušajte njihove snimke i ovaj debitantski EP.

 

facebook.com/zljeb

 

https://linktr.ee/zljeb