MAJKAN – ” U napad!”

    
Share Button

(Self-released) 2023.
Digital
Punk/punk rock – SERBIA

Momci iz Apatina od kada su krenuli ne zaustavljaju se,  konstantno objavljuju pesme, koliko je to moguće više sviraju pred publikom, a za kratak vremenski period stigli su do dva objavljena full-length izdanja. Upravo realizovani, altuelni zove se “U napad!”, na njemu se našlo 10 beskompromisnih songova, a na dve pesme članovima postave pridružili su se u ulogama pevača/pevačice : Muki (Deponija bend) i Ena.

 

 

Materijal je snimljen u gradskom studiu “NAV”. Za audio produkciju bio je zadužen Nemanja Kalinić, za video Rade Balać, koji odnosi zasluge i za realizaciju covera izdanja.
Majkan na svoj način izvode beskompromisnu varijantu punka sa punk rock dodacima, ima tu uticaja iz 90-tih, takođe i 80-tih godina. Od početka njihove karijere poruke su jasne, tekstovi direktni. Pevaju i pričaju o stvarima koje su oko njih, i koje ih zaokupljaju. Pored jasnog stava, osude brojnih nepravednosti i nepravilnosti , sami songovi poseduju snažnu energiju, pesme su odsvirane “iz prve”, a kakvi su u studiju, tako zvuće i “uživo”. Tu nema mnogo mudrovanja, sve je jasno od početka do kraja, a Majkan su jedan od onih sastava koji će vam se od prvog trenutka ili svideti, ili ćete ih potpuno ignorisati. Što ako je ovo drugo u pitanju, njih naravno ni najmanje ne zanima ili dotiče. Sebe ne štede, a vlastitim svetonazorima su verni od početka do kraja.

 

 

“U napad!” sa 10 pesama ne donosi ništa novo, ali potvrđuje sve ono od ranije poznato što je apatinski sastav od početka kreirao, razvijao, postavljao, sastavljao i na kraju stvorio. Možete ih čuti na streaming portalima, takođe “youtube”-u i “Bandcampu”.

 

 

 

facebook.com/majkan.apatin