“Reflections”..album Nikole Cvetkovića!

   1
Share Button

Pijanista Nikola Cvetković je rođen u Aleksincu, mesto boravka mu je Niš, a do sada se putem svoje “Bandcamp” strane, oglašavao realizovanim albumima i snimcima”.

 

Njegov “umirujući” svirački pristup, otkriva ga kao instrumentalistu koji vrlo dobro poznaje tajne svog instrumenta. Takođe potvrđuje da je dobar aranžer, a u muzičkom smislu nisu mu strane različite forme, od neo-classical varijanti do modernijih iskoraka. Poslušajte samo njegovu verziju Zeppelin klasika “The Rain Song”, i biće vam jasno da sviračko-aranžerski dometi ovog umetnika nisu mali.

 

 

“Reflections” je aktuelno izdanje, na kojem se našlo 10 instrumentalnih tema,koje stilski variraju od neo-classical varijanti, skrivenih jazz tendencija i izvođačkog pristupa koji dodiruje uplive melodično-harmoničnih tendencija drugih žanrovskih formi. Ovde bih namerno izostavio rocka i popa, jer Nikolin izvođački koncept ipak je nešto drugačijeg, ali ništa manje sofisticiranijeg, ali zato ubedljivog pristupa. Potražite ovaj, kao i ostale albume/izdanja ovog umetnika, putem njegove “Bandcamp” strane.

 

facebook.com/cabadath

 

nikolacvetkovic1.bandcamp.com/album/reflections