ELUSIVE GOOD – “Doom In Bohemia”

   1
Share Button

(Self-released) 2023.
Digital
Doom/metal – CROATIA

Hrvatski trio Elusive Good započeo je svoju karijeru 2018-e godine. Tokom perioda egzistiranja objavili su 1 full-length, jedno EP izdanje , plus 3 singla, ne računajući nedavno realizovani “live” album, za sada dostupan putem njihove “Bandcamp” strane, youtubu i verovatno još jekim streaming portalima.

 

 

“Doom In Bohemia” se tako za sada može naći u digitalnoj varijanti, iako sastav poziva zaintersovane koji bi da se uključe,i poručuju da su spremni za objavljivanje ovog materijala na CD-u. Materijal je sniman na festivalu u “Volny” u Češkoj, 29.12.2022. na manifestaciji naziva “Satan Klaus”. “Doom In Bohemia” je izdanje sa 7 songova, vrlo ubedljivo, sirovo, ali i isto vreme izvođački i aranžmanski precizno i mudro postavljenih. Sastav songove izvodi na engleskom jeziku i žanrovski su bliži tendencijama, nazovimo to starije škole dooma, ali način na koji svoj materijal izvode i interpretiraju, nijednog momenta vas ne dovodi u sumnju da pred sobom imate ekipu koja svoje ideje na pravi način distribuira ka auditorijumu koji je spreman da prihvati njihovu poruku. Odavno nisam slušao jedan ovakav doom sastav, koji dolazi iz regiona, a da im se malo šta toga može zameriti. Koherentno i uigrano muziciranje, bez puno komplikovanja , ali sa pametno ubačenim sviračkim frazama, promenama tempa, promenama raspoloženja, što sve zajedno dovodi do toga, da nijednog momenta vam ne može biti dosadno dok ih slušate. A to nije baš čest slučaj kada govorimo o ne malom broju novijih doom ili stoner aktova.

 

Elusive Good su odličan bend, a njihov “live” album zaslužuju sve pohvale. Tu je i link do njihove “Bandcamp” strane, a verujem ako ste pristalica ovakve izražajne forme, da ćete se složiti sa mojim stavovima izrečenim u tekstu…

 

elusivegod.bandcamp.com/album/doom-in-bohemia

 

facebook.com/elusive.god