EX REVOLVERI – “100% Rock’n’Roll”..Top 10 Revolveri/Ex Revolveri 1992-2002

    
Share Button

(Multimedia Music) 2022.
CD/digital
Rock/rock’n’roll – SERBIA

Revolveri su formirani krajem 80-tih godina u Aleksandrovcu, od strane dvojice autora i drugara , frontmana i glavnog čoveka Vladimira Jakšića – Muse i gitariste Žarka Sebića. Tokom prve faze benda i njihovog kasnijeg preseljenja u Beograd, krenula je turbulentna, ali vrlo realistična rock and roll priča i ništa manje prisutan rock’n’roll life benda, sa svim onim dobrim i mnogo više neizostavnim i “opasnim” dodacima koji idu kroz životno i muzičko putovanje kojim su oni u Beogradu prolazili.

 

 

Bili su neizostavni deo scene 90-tih godina buntovni , odlučni i spremni za promene svake vrste, na barikadama kako muzičkim i tako i borbeno-političkim, i onda su usledile pauze, raspad, promena imena u Ex-Revolveri, odlazak Žarka i vođenje karijere u potpunosti od strane Vlade Jakšića, koja zbog njegovog života delom u inostranstvu, a delom u Beogradu, nije u potpunosti mogla da se realizuje na očekivan način. Vlada Jakšić je takođe  bio okrenut i solo karijeri, ali kada bi se  Ex-Revolveri našli i spojili, njihovi koncerti predstavljali su upravo ono što rock sa svim svojim realističnim izvođačkim atributima treba i mora da bude, a i ono što  u suštini jeste. Koncerti Ex-Revolvera predstvljaju pravi spontani, ali realistićni rock and roll show, gde iskrenost, odlučnost , stav i pristup pesmama kao i prema publici, retko koga mogu ostaviti ravnodušnim. Revolveri ili Ex-Revolveri su jedni od onih retkih “pravih” aktova, koji znaju šta je rock and roll i kako se sa njim suočava, i kako se predstavlja publici. Možda suviše neušminkani, ali u potpunosti svoji, nikad nisu bili prihvatljivi onom malograđanskom ili šminkerskom delu ovdašnje populacije, ali kad ih vidite na bini, i kad krenu rifovi, tonovi koje ne očekujete, ali i “falševi” koji upravo potvrđuju kako sve to mora da zvuči, jasno vam je da pred sobom imate ekipu, koja se nijednog trenutka tu nije našla slučajno.

 

 

 

 

 

Fotografija grupe : Wood RS

 

 

“100%” Rock’n’Roll…. predstavlja kompilaciju njihovih 10 najpoznatijih i ubeljivijih songova, koji su urađeni u periodu 1992-2002. Ponovo su snimljeni, remasterizovani i remiksovani, a na albumu su svoje učešće imali i Marina Bošković prateći vokal, “Mića Luković “The Ice Cream Man” na usnoj harmonici, te Nebojša Brdarić  zadužen za muziciranje na jermenskom duduku i zurlama. Album je snimljen u beogradskom “Multimedia Studiju”, a snimatelj je bio Nebojša Brdarić. Miks je rađen ” u Brajtonu, Engleska, a Chris Mace je  bio glavni čovek –   Mastering je delo Pete Mahera – “Topfloor Productions”, London. Producent albuma je bio Vlada Jakšić, za fotografije je bio zadužen Wood RS, a dizajn omota je zasluga sjajnog basiste benda Dejana Matekala.
Da se još jednom podsetimo, šta su Revolveri i Ex Revolveri ostavili ovdašnjoj javnosti u  amanet. Mnoge od prisutnih  pesama predstvljaju nekakvu varijantu klasika , i obeležja jednog vemena, a to su : “24 sata dnevno rokenrol”, “Nema povlačenja. nema predaje”, “Brod na okeanu”, “Letim preko mora”…

 

multimedia-music.com

 

facebook.com/ExRevolveri