“Dystopian Landscapes” album niškog sastava There!

    
Share Button

There je niški sastav, koji je do sada objavio zajedno sa aktuelnim ostvarenjem 3 izdanja, od kojih su 2 full-lengtha. Sveže objavljen album i postavljen na njihovoj “Bandcamp” strani zove se “Dystopian Landscapes”, i sadrži 5 numera.

 

 

Album je stvaran 4 godine, a sniman 3, i evidentan je napor da sve stvari na kraju funkcionišu na željeni način. Sastav deluje u sledećoj postavi :

Pavle Dinić – piano and keys
Marko Mitić – bass
Uroš Kostić – guitars
Luka Bašić – drums

Materijal za album je sniman u Nišu na nekoliko lokacija. Za snimanje, miks i mastering bio je zadužen Bogdan Milošević. Cover art je delo Bratislava Bašića , a cover design – Nenada Tasića.

 

 

Iako sam sastav ističe i navodi više žanrovskih formi koji na neki način klasifikuju i određuju njihov izraz i pristup, među kojima pored progressive/progressive rocka , ulaze kraut rock, post rock, ipak bih dodao da je niški kvartet najviše na terenu progressive pristupa. Njihove instrumentalne teme poseduju koloritna aranžmanska rešenja, što predstavlja izražen kvalitet poznavanja materije samih aktera. Proverite i sami kako sve to zvuči, “Bandcamp” je “otvoren”…

 

therefullstop.bandcamp.com/album/dystopian-landscapes