Sinnerman Blues Festival,Beograd 2-3 Decembar 2022.!..Duda i Lole!

    
Share Button

Dvodnevni blues festival u popularnom beogradskom klubu “Sinnerman”, bez sumnje predstavljaće jedno od najintersantnijih događaja tokom poslednjeg meseca odlazeće 2022-e godine. U prilog tome govore svi akteri koji će se pojavljivati na stage-u, a prvog dana festivala, Duda i Lole, odnosno Dušan -Duda Bezuha i Jovan – Lole Savić, biće drugi po redu akt-tandem, koji će nastupati te večeri.

 

 

Vredi istaći da obojica pomenutih profesionalaca iza sebe imaju bogatu studijsku  i muzičku karijeru, a Lole Savić u poslednje vreme i glumačku. Duda Bezuha je jedan od najistaknutijih ovdašnjih studijskih muzičara, glavna figura sastava Zona B, koji je tokom godina svirao i nastupao sa brojnim grupama i izvođačima. Setimo se samo davnih 70-tih godina i sviranja u grupi Tilt. Da ne idem u dalja nabrajanja, čija dužina bi mogla da se proširi na nekoliko sledećih redova. Duda je nedavno objavio album “Unusual Blues”, a sa Loletom je imao  prilike da na prva dva albuma Zone B bude zajedno u bendu. Lole Savić, jedan od najboljih ovdašnjih vokalnih solista, takođe je bio diskografski aktivan, i pre dve godine objavio je album naziva “Posle ponoći” (Tribute To J.J. Cale). Takođe je bio lider sastava Balkanski Trougao, deo tima beogradskih veterana – Stari Rock Majstori, a  nastupao je isto tako  sa brojnim ovdašnjim muzičarima. Često  je sarađivao  sa još jednim  doajenom, gitaristom, producentom Dadijem Stojanovićem  , a zajedno su pokrenuli sastav  Lole i Radio Blues Band.
Verujem da će svi prisutni uživati u Loletovom glasu i Dudinom gitarskom virtuozitetu. Dakle, ne zaboravite, 2. decembar, “Sinnerman”…

 

facebook.com/Sinnerman-jazz-club-541289175939223

 

facebook.com/RnRRecordsTMM