“Live TV Metropolis”..album pančevačkog sastava Jewy Sabatay!

    
Share Button

Sastav iz Pančeva Jewy Sabatay,  aktivno je delovao u periodu 2000-2010. i tokom vremena egzistiranja na domaćoj, a može se reći i regionalnoj sceni, ostavio je određenog traga.

 

 

Izvodili su neku svoju varijantu alter rocka, kombinovanu sa dark/psychedelic elementima. Takođe su se u njihom pristupu mogli čuti prikriveni doom uticaji, ali atmosferičnost koju su posedovale njihove pesme, kao i sam način njihovog izvođenja, bile su glavne katakteristike izraza ekipe iz Pančeva.
Beogradska “TV Metropolis”  je u periodu svoga postojanja u drugoj fazi,  pružala šansu brojnim sastavima i izvođačima i radila/snimala njihove “žive” nastupe, najčešće  u nekim od klubova bez publike.

 

 

Jewy Sabatay su objavili svoje numere koje su tada snimili, a to je bilo 2007-e godine. Album se zove “Live TV Metropolis”, i na njemu se nalazi 9 pesama. One zvuče tako da je  “vidljivo” i  slušljivo sviračko raspoloženje ove ekipe, koja je izvukla iz sebe puno energije da materijal kojeg izvode bude interpretiran na što je moguće ubedljiviji način.
“Live TV Metropolis” možete čuti na njihovoj “Bandcamp” strani.

 

 

jewysabatay.bandcamp.com