ALEK – “1000 godina sam”

    
Share Button

(Self-released) 2022.
CD/digital
Hard rock/rock – SERBIA

Kragujevački gitarista/autor/pevač, takođe i multimedijski aktivista – Alek, pre izvesnog vremena sa svojim bendom istovetnog naziva dočekao je izlazak petog po redu albuma. Sastav deluje u postavi tria,  na albumu je bilo i gostiju, a potencijalni slušalac ima priliku da čuje ovaj sastav kroz deset numera priređenih na izdanju.

 

 

 

Tokom proteklih godina, koliko je to bilo moguće, Alek je uspevao da održi kontinuitet delovanja, bilo je i neplaniranih pauziranja, ali se može reći da je za ovdšnje uslove ipak primereni kontinuitet prisutan. Alek sa svojim saradnicima je uvek izvodio varijantu ovdašnjeg hard rocka/rocka, a kada pišem ovdašnjeg, prevashodno mislim na stili i zvuk koji je karakterističan za domaće i generalno u nešto manjoj meri Ex-Yu podneblje. Može se reći da Alekov hard rock i rock imaju korene u 80-tim i 70tim godinama prošlog veka, ali sa koliko je to moguće onakvim autorskim pristupom koji pokazuje da ovaj gitarista razmišlja svojom glavom i da uspeva da ponudi svoje viđenje pomenute žanrovske forme. Pesme su otpevane na maternjem jeziku, a od 10 numera, ima nekoliko laganijih, možemo ih nazvati i polu-baladama. Sami songovi poseduju melodičnost, bend je usviran i uigran, a sam album sniman je u Kragujevcu u periodu od aprila do jula 2022-e godine.

 

 

“1000 godina sam”,  sadrži materijal koji je postavljen na manje-više identičan način i ujednačenog je pristupa, pa  i vrednosti, koju generiše ovako realizovan koncept. Dakle, za sve pristalice hard rock/rock tendencija, ovdašnje škole, Alek je autor koji se u pomenutim vodama snalazi vrlo dobro. U sviračku i generalno izvođačku ubedljivost aktera priče ne treba sumnjati. Album je inače dostupan  na njihovoj “Bandcamp” strani i u limitiranom tiražu  kao CD.

 

 

facebook.com/alekrockband

 

alekmusic.bandcamp.com/album/1000-godina-sam