VAL.B. KING – “So Many Ways”

   1
Share Button

(Self-released) 2022.
Digital
Soul/r’n’b/funk – USA

 

Mlada dama Val B. King dolazi iz Clevelanda, Ohio, i ona je unuka legendarnog B.B. Kinga, malo je reći ikone bluesa.
Talenat je naravno nasleđen, mada Val je izabrala neki svoj put, koji je drugačiji od onog kojeg je predvodio i iza kojeg je kao gitarista i muzičar stajao pomenuti deda.

 

 

Val je u muzičkom smislu više okrenuta soulu i nekoj njenoj verziji r’n’b-a, kroz koju se promaljaju elementi funka i groovy tendencija. Debi album je objavila 2016-e godine naziva “Life, Love, Music”, da bi nakon toga realizovala nekoliko singlova,a ovih dana u sopstvenoj režiji album sa 9 songova naziva “So Many Ways”. Na izdanju se nalazi i njena verzija songa koji je na neki način obeležio karijereu B.B. Kinga, i ostao važnim koncertnim i generalno muzičkim adutom, a to je pogađate numera – “The Thrill Is Gone”  (feat. Willie “Pops” Ross). Njena verzija je na drugačiji način atmosferična više naginje ka soulu nego blues tendencijama, mada i B.B-jeva verzija itekako poseduje  soul elemente. Val je na samom izdanju imala nekoliko gostiju koji su participirali na određenim songovima,  a za samu produkciju bio je zadužen Frank McComb.

 

 

 

Val na neki neki svoj način kroz priređeni materijal “upada” u sferu uticaja proizašlih iz 90’s soula, ali aranžmani njenih pesama kao i sama interpretacija, nisu toliko “polirani”, tehnički upeglani, već više provejava jedan određeni vid emocije. Val peva “iz srca” i u nekom takvom pristupu zna da podseti na neke slavne jazz pevačice.
“So Many Ways” je izdanje kroz kojeg provejavaju razne varijante soula, nije tu samo prisutan  uticaj 90-tih godina, već se Val potrudila da kroz pomenutu žanrovsku formu provuče dosta toga žanrovski bliskog, ali realizatorski u dobroj meri originalnog.

 

valbking.com