“Ne budi sama” i ” Deep Black”..singlovi Attile Hellera !

    
Share Button

Beogradski sastav Heller predstavljao je pionire speed/thrash metala u Srbiji i nekadašnjoj Jugoslaviji davnih 80-tih godina.

 

 

Lider grupe, gitarista i glavni autor Attila Milojković je pre izvesnog vremena  upriličio svojevrsni come back ovog sastava, koji u svojoj drugoj inkarnaciji nije još uvek nastavio karijeru za brojne fanove očekivanim putem.

 

 

Mada potencijalno delovanje Hellera konstantno “visi u vazduhu”,  što bi se reklo u “on hold” statusu, Attila je pre desetak meseci sa pevačicom Verom, pokrenuo rad na snimanju vlastitog materijala. Do sada su urađene tri pesme, a “Ne budi sama” i “Deep Black” su poslednje dve, koje je upriličio pomenuti muško-ženski tandem/duo.

 

 

Elementi modernog metala, sa jakim i oštrim gitarskim soundom koji teškim rifovima jasno pocrtava koncept, uz pevanje koje zadire u medieval varijante sa jedne strane, dok sa druge Verin način “falsetto” interpretacije pokazuje i različitiji put kojim  se kreću izražajni elementi ova dva songa, inače postavljena praktično u bliskom vremenskom intervalu. Stilski su različita, ali idejno je jasno razmišljanje aktera.
Poslušajte  songove “Ne budi sama” i “Deep Black”…

 

facebook.com/attila.bgd