SALE I SEDLARI – “Sale i Sedlari 1”

    
Share Button

(PGP RTS) 2021.
CD/digital
Various genres – SERBIA

Za one dobro upućene poznavaoce internacionalnih i dodaću beogradskih muzičkih dešavanja, delovanje Saleta Sedlara nije nepoznato. Ovaj pre svega izuzetni gitarista,a takođe i multi instrumentalista, radio je tokom proteklih godina puno projekta,kako za strane tako i ovdašnje izvođače, ogledao se u različitim žanrovskim varijantama, i to vrlo uspešno, ali dugo, dugo godina se čekalo na njegov album prvenac.

 

 

 

 

I taj događaj se napokon odigrao, sa ekipom prijatelja i vrsnih muzičara, snimljen je album “Sale i Sedlari 1”, koji je praktično rađen sa prekidima , a njegova realizacija je tekla  punih 12 godina.
Sale je tekstualno izuzetno zanimljiv, raznovrstan , pronicljiv, direktan, ironičan, iskren, dovoljno originalan, a dodao bih da bez obzira na pomenutu originalnost, jedan takav pomenuti pastiche, donekle zna da podseti na razmišljanja Kolje i njegovih Grobovlasnika. Ipak, kod Saleta, elemenat urbanog je izražen i postavljen na jedan drugačiji način. Same pesme predstavljaju kombinaciju više žanrovskih idioma, od rocka, funka, tipično nekog njegovog soula, pri čemu sudeći po aranžmanskim rešenjima, ima puno toga između. Album je otvoren za razmišljanje, analiziranje, ali je takođe i delo izuzetno zrelog i dodao bih kreativno u većoj meri ostvarenog umetnika. Reč je o ozbiljnom ostvarenju, e sada videćemo zbog  obaveza glavne ličnosti, koliko će sama promotivna kampanja uspeti relevantno da bude vođena, i kako će neki drugi detalji orijentisani ka dolazećoj karijeri, biti sprovedeni.

 

www.rts.rs/page/rts/sr/pgp.html