NAFTA -“Kamen” (Stone)

    
Share Button

(Self-released) 2021.
1 track single/digital
Rock/garage rock/alter rock/rock and roll – SERBIA

Iako je prošlo nešto više od godinu dana od realizacije singla subotičkog sastava Nafta, nikad nije kasno , da se napiše po koja reč, pogotovo ako iza ovog songa stoji ekipa koja čvrsto drži “barjak” rock kulture u svom gradu.

 

 

 

Za one koji ne znaju, Naftu predvodi Bane Vukosavljević gitarista i glavni autor, nekada lider renomiranog sastava Džukele. Iako Nafta kao bend tokom poslednjih nešto više od deset godina nisu imali skladan kontinuitet delovanja, ipak kada su u prilici  i kada mogućnosti i okolnosti to dozvole, Nafta se vrlo brzo reaktiviraju i koncertno predstave svoja razmišljanja.

 

 

 

 

I dalje su na terenu rock/garage rock/ rock and roll varijanti sa uplivima alter rocka, a takva je i struktura songa “Kamen”, trajanja 3 minuta i 23 sekunde, gde pomenuti žanrovski postulati na najbolji mogući način isplivljavaju na površinu i potiču potencijalnog slušaoca na reakciju. Čvrsto, jako, snažno, dovoljno prljavo, direktno i ubedljivo, to je ono što Bane i ekipa isporučuju  svojom pesmom, a verujem da svi oni koji preferiraju ovakve stilske varijante će se složiti sa mojim mišljenjem.
Song je dostupan i putem njihove “Bandcamp” strane, i ovo lepe prilike da se uverite i sami, kako momci iz Nafte “rokaju”.

 

nafta.bandcamp.com/track/kamen-stone-single-2021