THE COCKBLOCKERS -“Let It Out”

    
Share Button

(Street Pulse) 2021.
CD/digital
Rock – SERBIA

 

Sastav kojeg predvodi gitarista/autor/pevač Nenad Todorović – The Cockblockers aktivan je u kontinuitetu nekoliko godina unazad, a imao sam priliku da ovu ekipu gledam više puta  pre  i nakon realizacije prvog albuma.

 

 

 

Tada je njihov izuzetno ubedljiv sound balansirao između čvrstih blues rock i hard rock varijanti, sa snažnim osvrtom na 70-te godine prošlog veka. I to što su radili, način na kojeg su izvodili songove, kako su ih predstavljali publici, a takođe i kako su zvučali u studijskoj formi, sve je to bilo  prilično efektno i obećavajuće. Jedan su od onih sastava koji je puno svirao i van granica Srbije, i ne treba sumnjati da je Nenad Todorović vrlo predano tokom proteklog perioda vodio svoj bend.
Aktuelno izdanje “Let It Out”, na kojem se našlo 11 songova, u većoj meri stilski je drugačije od onoga što je sastav radio ranije. Iako pomenute blues rock i hard rock varijante i dalje egzistiraju, sada je u “igri”, ili bar po onome što se da čuti preko snimaka sa  izdanja, istaknutija izražajna varijanta koja je bliža melodic rock tendencijama, koje su na pojedinim mestima čvršće postavljene, na nekim drugima “mekše” i razvodnjenije. Očigledno  da je  Todorovićevo muzičko sazrevanje  išlo u jednom takvom pravcu, tako da je album  u većoj meri različit od debija “Free Your Mind”,  realizovan 2017-e za “Metropolis Music”. Sastav je snimao jedan po jedan singl, da bi se napokon sklopile kockice i album bio spreman za izlazak i suočavanje sa publikom.

 

 

 

“Let It Out” je tehnički ubedljivo ostvarenje, ali baš ta tehnička ubedljivost, čini mi se da je uzela isuviše od one prethodne prirodnosti i spontanosti po kojoj  se grupa prepoznavala. Ovo je drugačiji sastav od onog kakav je bio u prethodnom periodu, i to je dodao bih velika promena u odnosu na prošli album. Lider sastava, pomenuti Nenad Todorović je već i ranije pokazao da je vrlo snalažljiv u građenju i kreiranju karijere, kao i da je prilično samostalan, što je osobina, kao i kvalitet za pohvalu. Videćemo šta će grupi doneti ovo izdanje, objavljeno i realizovano u nezgodno vreme, kada domaća, regionalna i internacionalna populacija, mnogo više razmišlja o nekim drugim, neophodnim životnim stvarima/temama.

 

thecockblockersband.com