KILLO KILLO BANDA – “Pobeda je biti čovek”

    
Share Button

(SKC Novi Sad) 2021.
CD/digital
Reggae/various genres – SERBIA

Novosadski sastav Killo Killo Banda kontinuirano je aktivan na ovdašnjim prostorima, i sa pravom se može reći da ulažu puno energije da u ovim izuzetno teškim uslovima karijeru održe na što je moguće uspešniji način, a svoju poruku prošire  dalje od svog grada  i okoline. Prava je šteta što na tom planu nije urađeno nešto više, mada  najmanja krivica zašto je to tako, leži u nekim drugim okolnostima, mnogo više generalno negativne prilike utiču na njih kao sastav, a pored ove ratno-krizne, medijsko-medicinski bolesne  situacije, nemogućnost normalnijeg održavanja koncerata, takođe su stavke koje  ne idu u prilog Voji Maleševu i ekipi.

 

 

 

 

No, četvrti po redu album Killo Killo Bande,nastavlja da na onaj očekivani, provereni način  distribuira ideje koju je sastav postavio od svojih početaka. Svesnost situacije koja ih okružuje, socijalnog i političkog okruženja, kao i svakodnevnih suočavanja sa životnom realnošću, koju grupa tekstualno često samo-ironično apostrofira,i ovoga puta obuhvaćene su temama prisutnim  na izdanju,  koje prati prevashodno reggae sound, koji je provučen kroz brojne druge idiome, funk, umereni dub, umereni ska, pop , a sve je začinjeno  i  drugim zvučnim detaljima.

 

 

 

 

U digitalnoj formi album “Pobeda je biti čovek” ( sve pohvale za sjajan naslov izdanja ) sadrži 11 numera, dok su na CD-u  pridodate  dve bonus pesme. Na albumu ima i gostiju, koji su svojim doprinosom, omogućili da sve zajedno zvuči skladno, uigrano i postavljeno na relevantan način.
Killo Killo Banda su jedan od onih bendova koji zaslužuju bolji status na ovoj sceni, i nadam se da će uspeti da dosegnu neke visočije visine, ma šta to zapravo značilo. Na svojim nastupima tradicionalno nude zabavu, dobar provod i sigurnu svirku, zato ako dođu do vašeg sela ili grada, gledajte da zauzmete pozicije za slušanje i gledanje. “Pobeda je biti čovek”,  je album koji se takođe ne pojavljuje možda u pravo vreme, jer real-političke okolnosti budimo iskreni,onemogućavaju normalnije praćenje/ delovanje  naročito onih sastava koji imaju šta da kažu i ponude. A Killo Killo Banda su sigurno jedan od takvih, koji imaju svoj prepoznatljiv stil i stav.

 

facebook.com/killokillobanda