NEONSKA REKLAMA – “Beton liga”

    
Share Button

(Self-released) 2021.
Digital
Pop punk/synth pop – SERBIA

 

Tokom sredine augusta meseca 2021-e, na nekoliko digitalnih platformi pojavio se mini album sa 6 numera Neonske Reklame, naziva “Beton liga”.

 

 

 

Iako praktično bez postojanja  nekih dodatnih informacija, reč je o nazivu grupe ili projekta iza kojeg stoji Ognjen K. koji je zapravo sve odsvirao i napisao. Neonska Reklama inače u digitalnoj formi poseduje diskografiju od 2012-e godine, a pretpostavljam da su i  svi dosadašnji radovi dostupni na uvid potencijalnom konzumentu  putem “Bandcampa”, “Soundclouda”  kao i  na “Youtube”-u.
Ognjen K. je ponudio neko svoje viđenje muzike koja je instrumentalna, ali se oslanja na postulate pop punka i synth popa. Takav opis je otprilike i najtačniji, a lično bih dodao da su prisutni kroz samu aranžmansku formu, kao i psihološki pristup, uticaji pridošli iz ovdašnjeg novog talasa, odnosno perioda 80-tih i post 80-tih godina. Primećuje se da je Ognjen K. u dobroj meri fan i pristalica ovdašnjeg new wave-a, mada se sa svoje strane potrudio da zvučno  njegove instrumentalne teme imaju glavu i rep, takođe da i koliko je moguće idu u korak sa savremenijim tendencijama. Ako ste zaintersovani da čujete  kako zvuče realizovanih 6 numera sa albuma “Beton liga”, kao i neka ranija ostvarenja, posetite “Bandcamp” stranu Neonske Reklame i Ognjena K.

 

neonskareklama.bandcamp.com/album/beton-liga