EJO “Ptica”

    
Share Button

(PGP RTS) 2021.
CD/digital
Etno jazz/world music – SERBIA

U izdanju ” PGP RTS” -a nedavno je objavljen album ekipe koja se odaziva imenom EJO ( Etno Jazz Orchestra), naziva “Ptica”. U grupi se nalaze 2 devojke i 5 momaka koji dolaze iz različitih sredina : Subotice, Čačka, Rume, Kosovske Mitrovice.

 

 

 

U pomenutoj ekipi se nalaze dve sjajne pevačice -Milica Dobrić i Nataša Pejčić, dok svirački deo postave čine izuzetno kvalitetni i stilski rafinirani muzičari. Na albumu se našlo 8 songova, četiri su tradicionalne pesme sa Balkana, a četiri su autorske kompozicije. Koliko je moguće više u ovim datim okolnostima bend nastupa uživo, a takođe njihov rad je prepoznat i u internacionalnim krugovima.
EJO pripadaju onoj grupi novijih sastava, kakvih je sve veći broj u ovoj sredini, a koji na svoj način kombinuje elemente balkanskog folka , te world music tendencija sa džezom.

 

 

 

 

 

“Ptica” je album koji je idejno jasan, a realizatorski prilično sofisticiran i pitak, što u ovom slučaju predstavlja prednost. Preslušavanjem materijala dolazi se do zaključka da su članovi postave već odavno ovakvu muziku dugo držali u sebi, i da je ona ” odjednom ” izašla iz “njih”. Emotivna dimenzija, vokalna liričnost i vrlo mudro postavljena aranžmanska rešenja, to je ono što karakteriše njihovo izdanje i što će te pronaći u numerama koje grupa izvodi.
Album je inače trebao biti objavljen prošle godine, ali zbog pandemijskih problema, njegov izlazak je odgođen za godinu dana.
“Ptica” je vrlo slušljivo ostvarenje, koje otkriva potencijale grupe i najavljuje široke mogućnosti daljeg kreativnog razvitka.

 

facebook.com/EthnoJazzOrchestra