RUMBLIN’ TROUBLE -“Up To You”

   1
Share Button

(Self-released) 2021.
Digital
Blues – SERBIA

Na veliko zadovoljstvo ovdašnjih fanova blues tendencija, u Srbiji deluje jedan novi (ji) bend, tačnije žensko-muški duo, kojeg čine – Aleksandra Ana Todorović ( vokal ) i Marko Mosić ( gitara), a odazivaju se imenom Rumblin’ Trouble.

 

 

 

Inače i Ana i Marko imaju od ranijeg blueserskog iskustva, i to ne malog, tako da su pre realizacije debi full-length izdanja, dobro znali na koju će stranu krenuti, kao i  u kom pravcu bi se njihov muzički koncept/izraz  trebao razvijati.  Prvo su se oglasili singlom “On The Road”, da bi od 1.maja ove 2021-e, publici u digitalnoj formi predstavili svoj   album naziva “Up To  You”.
Na izdanju se našlo 10 autorskih songova interpretiranih na engleskom jeziku, koji su izvedeni najviše u nekom nazovimo to maniru acoustic blues tendencija, ali uz dodatke i tkzv. elektrificiranih varijanti, uz kojih se njihov sound takođe može tretirati i kao oblik savremenog/savremenijeg contemporary bluesa. Takođe bih dodao da njihovo izrazito amerikanizovano viđenje bluesa ima puno dodirnih/logičnih tačaka sa generalno roots music opcijom.

 

 

 

 

“Up To You” sadrži kompleksne songove, često vrlo koncizne pa i složene aranžmane i numere koje su uglavnom urađene u maniru sporijeg i srednjeg tempa. Pri svemu  i atmosferičnost ima važnu ulogu.
Rumblin’ Trouble su imali i nekoliko sviračkih asistenata na svom izdanju, a može se dodati da su tehnički propratni detalji profesionalno urađeni i postavljeni. Jedino što meni lično pomalo smeta kada se sve sabere i oduzme, je blagi nedostatak energije ili bolje reći energičnosti, koja je vidljiva u ovakvoj priređenoj studijskoj postavci. Vrlo je lako moguće da bi me Ana i Marko u koncertnoj varijanti mogli demantovati, no za sada je to po mom mišljenju jedina blaga manjkavost albuma i pesama koje su dostupne na uvid javnosti. Ne mislim svakako da budem sitničav, ovo je izdanje koje pokazuje i otkriva ne male potencijale aktera, a dolazeće vreme će pokazati, koliko će  sam tok njihove karijere teći u očekivanom i željenom pravcu.

 

rumblintrouble.com

 

rumblintrouble.bandcamp.com/album/up-to-you