Održana 39-ta požarevačka Majska gitarijada!

   1
Share Button

Iako sa razlogom i zbog dobro poznatih okolnosti, kulturna dešavanja u ovdašnjoj sredini, kao i u svetu su tokom poslednjih nešto više od godinu dana i skoro 3 meseca su znatno proređena, ali “svetlo” i u ovakvim uslovima uspeva  na sreću da bljesne i obasja sve one kojima je teško zbog svega što nas snalazi.

 

 

 

 

Tako je i ovogodišnja Majska gitarijada 39. po redu, zbog pandemije koronavirusa  uspela da se održi, ovoga puta  u online formatu.

Za takmičarski deo izabrano je pet bendova: “Stra od mra” iz Beograda, novosadski sastav “Short Reports”, “Dušmans” iz Petrovca na Mlavi i još dva beogradska  – “Kosmorom” i “Sanda i Šojka”.

Žiri na na čelu sa mojom malenkošču doneo je odluku da je pobednik 39. Majske gitarijade  “Short Reports” iz Novog Sada. Drugo mesto zauzeo je bend “Stra od mra” iz Beograda, dok je treći   “Kosmorom”. Četvrto mesto pripalo je grupi “Dušmans” iz Petrovca na Mlavi, dok su peto mesto osvojili  muško-ženski duo/tandem – “Sanda i Šojka”.
Vredi svakako istaći da su svi sastavi i izvođači dobili i novčane nagrade.
“Centar za kulturu” Požarevac, kao glavni pokrovitelj odlično se snašao u novonastalim uslovima, učinivši maksimum da organizacija prođe u najboljem mogućem redu, kao i da se kontinuitet gitarijade ne izgubi.
Svi takmičari su uložili napora da se predstave u koliko je to moguće boljem svetlu, a vi imate priliku da čujete i odgledate snimak kompletne finalne manifestacije i donesete sopstveni sud o izvođačima koji su ovde učestvovali.
Žiri je gotovo jednoglasno odlučio da pobednik ovogodišnje “Majske gitarijade” bude novosadski sastav Short Reports, takođe muško-ženski, u ovom slučaju  gitarsko-bubnjarski miks, jer je njihovo viđenje novijih tendencija unutar alter rock varijanti pokazalo  primerenu dozu originalnosti i autorske odlučnosti.
Nadam se da ćemo se videti na istom mestu i sledeće godine u izmenjenijim i po sve  aktere boljim okolnostima. Do tada uživajte u snimku sa ovogodišnje manifestacije, a link vam  je ovde ispod teksta.