MILAN B. POPOVIĆ – “Bolji od svog života”

    
Share Button

(Autorsko izdanje) 2021
Knjiga/poezija

Milana B. Popovića ne treba posebno predstavljati. Kontinuirano je dugo u poslu kao recenzent muzičkih izdanja, kolumnista, kulturni pregalac, a ponajviše poeta, koji poeziju  “štuje”i  lično joj je u potpunosti posvećen i predan.Pored velikog broja napisanih tekstova za mnoge ovdašnje časopise/magazine, Milan je objavio i 7 knjiga, takođe i 2 CD-a, gde su ovdašnji i EX-Yu sastavi “radili” muziku i stvarali zvučne slike na njegove tekstove.

 

 

 

 

 

“Bolji od svog života” sa jedne strane vraća film na starije  radove i predstavlja svojevrsnu kompilaciju uz dodatak 70 novih poetskih radova, koji su kako sam autor kaže, urađeni, napisani, stvoreni u jednom kratkom periodu, nadahnuću i inspiraciji.
“Bolji od svog života”, očekivano apostrofira Milanovu brutalnu iskrenost, konstantno suočavanje sa samim sobom i svetom koji ga okružuje, eklatantnost deprimirajuće realnosti i bezizlaznost sadašnjeg socijalnog, društvenog i svakog drugog stanja, kao i jednako bolnog, raštimovanog i izopačenog okruženja. Milan na svoj način priziva u pomoć realne i imaginarne likove, prihvatajući na svoj način religioznost, neku vrstu duhovnog spasa od sveukupnog “bekstva” iz društva i sredine, u kojoj sebičnost, otuđenost, nedostatak empatije,  predstavljaju svakodnevnu sliku.
Ma koliko gospodin Popović želeo da optimizam na kraju odnese prevagu, kao i traganje za ličnim mirom, ciljem ostvarivim samo za onaj mali broj odabranih ili srećnika, nema sumnje da njegova verbalna borba i pisani pečat, konstantno pokušavaju i  pronalaze određene odgovore, ako na kraju krajeva – ne uspevaju da pruže/daju  po samog kreatora željena rešenja.
“Bolji od svog života”, još jednom potvrđuje aktivno i kreativno prisustvo ovog autora, čije sveopšte kulturološko i radno angažovanje ovim nikako nije završeno. Nastavak sledi, odmah tu “iza ugla”, u vidu teksta na nekom internet portalu, ili fanzinu, underground glasilu. Mainstream medije ću sa razlogom izostaviti….

 

 

facebook.com/milan.b.popovic