BULLETPROOF – “Bite Down Hard”

    
Share Button

(Self-released) 2021.
CD/digital
Hard rock – SERBIA

Iz Ivanjice dolazi trio naziva Bulletproof, a momci iz ovog sastava nedavno su objavili svoje debitantsko izdanje naziva “Bite Down Hard”.

 

 

 

Kako po samom outlooku  ove ekipe, coveru izdanja, generalnom attitudu, čutim prvim taktovima , jasno je kakvu su muzičku formu, stil i pristup, članovi postave  izabrali.
Njihov album sa 8 pesama sadrži materijal ujednačen po idejama, pristupu, načinu muziciranja i generalnoj postavci. Songove izvode na engleskom jeziku, a verni su pristupu 80’s hard rocka. Sudeći po načinu tretiranja vokalnih deonica reklo bi se da podsećaju na AC/DC, Krokus ili slične sastave, mada  se u njihovim songovima jasno ocrtavaju uticaji USA i britanske škole, takođe proizašlih iz zlatnih 80-tih godina prošlog veka. Glam/sleaze varijanta je takođe tu, ali i vrlo ozbiljno muziciranje, naročito bih pohvalio gitaristu i sam pristup gitarističkog sviranja. Ali , ova ekipa deluje sasvim uigrano, usvirano i nema sumnje da su dobro potkovani muzičkim znanjem iz oblasti koja im je “bliska”.

 

 

 

Bulletproof iako po godinama mladi, pokazali su ozbiljnost, ali i umešnost u interpretaciji postavljenih ideja. “Bite Down Hard” je vrlo prijatno iznenađenje, kao i album koji će se svideti najviše pristalicama 80’s hard rock priče.

 

 

 

facebook.com/Bulletproofhardrock

 

bulletproofrocks.bandcamp.com/releases