NIKOLAS BOLESLAVSKI & LJUBAZNI LEŠ – “Praznici nam gmižu”

    
Share Button

(Self-released) 2020.
1 track single / Digital
Rock/horror rock/post new wave  – SERBIA

Nikolas Boleslavski je intersantan autor, koji dolazi iz Golupca. Njegove sfere muzičkih intersovanja dodiruju  polja tkzv. horror rocka i sličnih varijacija, a koje on obrađuje na jedan vrlo ovdašnji način, neposredno, direktno, zabavno, ironično, sarkastično  ali sa jasnom dozom  nihilizma.
Tokom 2019-e godine, Nikolas Boleslavski i Ljubazni leševi, objavljuju u digitalnoj formi debi album naziva “Rokenrol za mrtve ljude”, koji se može skinuti i pogledati na njihovom “youtube” odeljku.

 

 

 

 

“Praznici nam gmižu” je atuelan singl, takođe digitalno postavljen, realizovan poslednjih dana odlazeće 2020-e,  koji na sarkastičan, ironičan način, sa ozbiljnim dodatkom crnog humora priča o prošloj godini i našoj svakodnevnici. Tekstovi su segment na kojeg treba obratiti najveću pažnju, a sama muzika predstavlja  miks  rocka, koji  najviše apsorbuje elemente preuzete iz tradicije internacionalnih sastava koji su “komunicirali” sa tkzv. horror rock idiomima, mada Nikolas to radi na jedan pre svega ovdašnji način. Takođe se jasno čuju ovdašnji post new wave elementi i citati,  npr.  postojanje šarma i šmeka  kojeg su  imali beogradski freakovi  Pasta ZZ, no Nikolas je to sve nekako postavio i realizovao na svoj način. Poslušajte i obratite pažnju na njegove dosadašnje radove, kao i aktuelni singl.

 

facebook.com/profile.php?id=100014379883357