NIKOLA RADONJIĆ – “Cross The Line”

    
Share Button

(Self-released) 2021.
Digital
Rock/Americana – SERBIA

Subotički muzičar Nikola Radonjić, ovih dana je u digitalnoj formi objavio svoje debitantsko ostvarenje, album sa 9 songova naziva “Cross The Line”.

 

 

 

Nikola je songwriter, pesme su izvedene na engleskom jeziku a sam materijal je sniman u “Studiju 11” u Subotici, tokom 2020-e godine. Kompletan priređeni materijal njegovo je autorsko delo, a u realizaciji snimanja učestvovali su takođe subotički muzičari : Pavle Zvekić (klavir), Andrej Ademi (mandolina), Luka Malko (električna gitara) i Goran Grubišić, koji je ujedno i producent albuma (bubanj). Za miks i mastering bio je zadužen Vladimir Grubor.

 

 

 

 

 

“Cross The Line” je iznenađujuće osvežavajuće izdanje i album koji otkriva ne male potencijale Nikole Radonjića. Sami songovi su vrlo intenzivni, jedan “amerikanizoavani” šmek je prisutan od početka do kraja, a njegov prevashodno rock način izražavanja/komunikacije, uz značajne pomenute americana uticaje, apsorbuje još ponešto od srodnih formi, kao što su prikriveni rhythm and blues i soul elementi, postavljeni na “belački” način, koji je   autohtono autorov. Prisutni su i uticaji proistekli iz 60-tih i 70-tih godina prošlog veka, ali je ovo od početka do kraja izdanje koje odgovara postulatima sadašnjeg trenutka.
Radonjić  je ponudio ujednačen materijal, a pesme pored evidentnih emocija, karakterišu i česte promene raspoloženja, te muzičko-sviračkih iskoraka koji doprinose lakšem prihvatanju krajnje poruke.
“Cross The Line” je da ponovim još jednom takođe neočekivano zrelo izdanje, autora koji je od početka znao šta treba da uradi sa svojom muzikom. Obratite pažnju ukoliko vam se ukaže prilika na “Cross The Line” album, i preslušajte ga par puta,  jer nijednog trenutka verujem nećete biti razočarani.

 

nikolaradonjic.bandcamp.com/album/cross-the-line