“Lovci na vještice” singl i spot sastava Vrane vrane!

    
Share Button

Od 21. Juna ove 2020-e, sastav iz Živinica (BIH), Vrane vrane realizovao je, snimio i postavio singl i spot za pesmu naziva “Lovci na vještice”.

 

 

 

Reč je inače o iskusnom sastavu koji postoji od 1993-e godine i deluje sa prekidima već priličan broj godina, a kada čujete članove ekipe kada uzmu instrumente u svoje ruke, jasno vam je da su rutina, kilometraža i sigurnost saveznici postave. Grupa je u sopstvenoj režiji objavila album 2003-e godine naziva ” Iz srca”, a tokom perioda egzistencije imali su i povremene promene članstva.
Aktuelni line-up čine :  Nerma Vrabac (vokal); Damir Nišić (solo gitara); Zaim Mušanović (solo i ritam gitara, prateći vokal); Darko Knežević (bass gitara); Vehid Aljić (bubnjevi).
“Lovci na vještice” je song urađen u uslovno rečeno srednjem tempu, sa čvrstim i snažnim rifovima, a psihološki naginje ka varijanti hard rocka, bliskoj psihologiji 80-tih godina. Može se dodati da znaju da asociraju na Ex-Yu 80’s hard rock sastave, ali takvo poređenje treba tek uslovno prihvatiti. Vlastiti materijal izvode na maternjem jeziku, mada na repertoaru imaju i veliki broj covera iz širokog asortimana hard rock/metal tradicije.
“Lovci na vještice” tekstualno se naslanja na tkzv. “sword & sorcery” poruku, a jedan old school šmek u potpunosti aranžmanski prati strukturu spomenute pesme.
Uostalom, evo prave prilike da se uverite kako to rade Vrane vrane…

 

barikada.com/vrane-vrane-zivinice-bih-biografija-benda

 

facebook.com/vranevraneofficial