“Pesmi iz karantene”..Vlade Kreslina!

    
Share Button

Period izolacije i dane/mesece suočavanja  sa aktuelnom pandemijom, legendarni slovenački kantautor, Vlado Kreslin, iskoristio je da kroz formu one-man banda i seshn varijante publici pokloni oko 2 sata i 15 minuta muzike.

 

 

Kreslin je već duži vremenski period u samoj Sloveniji najuspešniji autor, sa dugogodišnjim stažom i karijerom iza sebe ( neka se ne osete povređenim moji dragi prijatelji Pero Lovšin, Tomaž Domicelj, Andrej Šifrer i u Srbiji iznimno popularan Zoran Predin), a njegova diskografija kao i koncertne aktivnosti dekadama imaju skladan kontinuitet.
Na nekoliko različitih lokacija i ambijenata – Ljubljana, Mura, Sava, Kreslin je na svoj način otpevao i odsvirao veliki broj vlastitih numera, kao i covera, jedan deo poznatih iz  svetske muzičke baštine, ali i neke iz Ex -Yu prošlosti. Meni lično bilo je veoma zabavno čuti kako Vlado izvodi “Crne Leptire”  Yu Grupe, ali ” Pesmi iz karantene” zaista sadrže pregršt bisera, kao i veoma intersantnih drugačijih verzija, od onih kako su zvučale/zvuče u originalnim izvođenjima ili uz podršku sastava/pratećeg benda.

 

 

 

 

 

Uostalom, uverite se i sami kako je Vlado priredio “Pesme iz karantene”, pravi poklon ne samo za njegove brojne fanove, već i mnoge muzičke sladokusce  sa EX -Yu i internacionalnih  prostora…

 

 

 

kreslin.com/pm