“60 godina festivala Omladina”..kapitalna monografija Nenada Boškovića..u prodaji od 2021-e !

    
Share Button

U ponedeljak 08.06. 2020. u prostorijama renomiranog beogradskog izdavača “Multimedia Music”, potpisan je ugovor između novinara i autora Nenada Boškovića i direktora kompanije Rodoljuba Stojanovića, o izlasku, s punim pravom možemo reći kapitalnog izdanja čiji je radni naziv “60 godina festivala Omladina”.

 

 

 

Reč je o knjiškom izdanju, kojeg prati i 6 CD-a, sa snimcima aktera, grupa, solista, orkestara, koji su tokom dugogodišnje istorije jednog od najvažnijih EX -Yu festivala “Omladina”, održavanog u Subotici ( većem delu javnosti poznatijem i kao subotički festival), učestvovali na ovoj prestižnoj manifestaciji, koja je tokom godina imala i različitiju  generalnu poruku/namenu, ali sa uvek neizostavnim segmentom i formom, koja je kao krajnji cilj imala promociju do tada manje afirmisanih sastava/izvođača.

 

 

 

 

Nenad Bošković je prilično dugo radio na kreiranju i ostvarenju ovog vrlo obimnog i složenog projekta, sa čijim rezultatima, naravno ukoliko ne bude nekih neprijatnih iznenađenja, ovdašnja, kao i šira EX -Yu javnost, će imati prilike da se upozna tokom 2021-e godine, kada je ovo izdanje planirano da ugleda  svetlo dana i bude dostupno javnosti.
Bogata monografija, ispunjena pričama i zanimljivostima o akterima koji su tokom  godina participirali, a mnogi od njih nakon festivala i krenuli sa ostvarenjem relevantnijeg i uspešnijeg toka karijere, dopunjena je i mnoštvom fotografija, kao i brojnim snimcima, od kojih ne mali broj će predstavljati pravi ekskluzivitet. Tekstovi za knjigu, kao i muzika za štampanje na pomenutih 6 CD-a, biće predati početkom februara 2021-e, a već nakon nekoliko meseci se očekuje izlazak pomenutog dela.

 

 

 

 

Poželimo Boškoviću, kao i “Multimedia Music”-u uspeha sa ovim projektom, koji će biti realizovan na radost ne samo velikog broja učesnika, predstavnika medija, već i publike  koja je tokom godina pratila dešavanja na pomenutom festivalu. Da ne govorimo o generacijama, koje će imati tako priliku da se upoznaju sa jednim izuzetno bitnim delom istorije EX -Yu popularne kulture i muzike.

 

facebook.com/nenad.boskovic.940

 

multimedia-music.com