RAMBO AMADEUS – “Brod budala”

    
Share Button

(Self-released) 2020.
Digital
Electronic/alter rock/experimental – SERBIA/MONTENEGRO

Doajen ovdašnjih muzičkih prostora Rambo Amadeus, nedavno je izvestio zaintersovanu javnost o dostupnosti svog aktuelnog albuma/materijala, nazvanog “Brod budala”, koji se može čuti i videti preko “Youtube”-a.

 

 

 

Dakle za sada je ovo izdanje dostupno samo u digitalnoj formi, videćemo da li će u dolazećoj budućnosti, neka izdavačka kuća ili sam Rambo upriličiti priređene songove kroz formate CD-a, LP-a ili možda kasete, koja se na velika vrata vraća u svetu.
“Brod budala” je zapravo album sa 8 songova, ili je bolje reći 8 singlova/video klipova, live snimaka, koje je autor postupno postavljao na svoj “Youtube” kanal, pri čemu je sa većim brojem prisutnog materijala javnost već bila upoznata. A sama gledanost određenih songova je apsolutno respektabilna, što jasno govori o popularnosti hercegnovljanskog kantautora.
Posebna priča su spotovi, dobar deo animacije je prilično originalan i vizuelno autentičan, uz to i  zabavan naravno. Uostalom to je onaj prepoznatljiv Rambo, ironičan, sarkastičan, “glumački” teatralan, tradicionalno samozaljubljiv, a improvizatorski na liniji konstantnog eksperimentisanja i samoispitivanja.
Teme i pesme sa ovog albuma su u dobroj  meri elektronski postavljene/tretirane, manje su rokičnije  no što se donekle moglo očekivati, ali to je na kraju krajeva onaj Rambo, kakvog ga javnost godinama unazad  prihvata, poštuje, ili ga jednostavno manje “ceni”. Uostalom, ravnodušnih je veoma  mali broj.

 

ramboamadeus.com