JENNER – “The Test Of Time” EP

    
Share Button

(Inferno Records) 2020.
EP CD/digital
Heavy/thrash metal – SERBIA

Beogradske devojke iz sastava Jenner od 30.marta 2020. u svojoj diskografiji će  imati novo izdanje, a reč je o EP-u sa 3 songa naziva “The Test Of Time”.

EP je već dostupan putem njihove “bandcamp” strane, a on dolazi nakon relativno turbulentnog perioda po grupu zbog promena postave i nemogućnosti kontinuiranog i nazovimo to skladnijeg održavanja karijere. Inače, njihovo debitantsko izdanje “To Live Is To Suffer” (2017.), naišlo je na nepodeljene simpatije kako u internacionalnoj, tako i u domaćoj javnosti. Devojke su pokazale kako da stariju (old school) varijantu heavy/thrash metala  “prevedu” na moderan način, i njihov debitantski album je pokazao brojne potencijale kojeg su kao tim zajedno imale i distribuirale.

Promene postave dovele su do toga da trenutno deluju u formaciji tria, kojeg čine :  Aleksandra Stamenković – vocals & guitar ; Marija Dragićević – drums; Katarina Henc – bass guitar.

Na EP-u su se našle 3 numere : “Night Without Dawn”, “The Test Of Time”, u kojoj je gostovao pevač sastava Sigma Epsilon – Emil Ivošević, i “Young & Proud”, cover sastava Demoniac, koji je u izvođenju devojaka dobio na  drugačijoj energiji i novoj svežini. Nikola Simonović je bio gostujući bubnjar na EP-u, a materijal je sniman u “Citadela Sound Production” studiu.

“The Test Of Time”, potvrđuje  da su u ovakvom izmenjenijem izdanju Jenner kao bend i dalje vrlo intersantne, unutar žanrovskih varijanti koje izvode su vrlo ubedljive, i deluje kao da pauza od debitantskog albuma i novonastalo stanje stvari, po grupu nisu negativno uticale.

Videćemo na koji način će se odvijati dalji tok njihove karijere, da li će uspeti da “naplate” i relevantnije valorizuju potencijale koji su očigledni. Primetan je jasan voljni element, energija, kao i želja da se na moderan način promovišu muzičke ideje iza kojih stoje, i nadajmo se da će im okolnosti ići više “na ruku”, nego što je to bio slučaj do sada.

 

facebook.com/jennerserbia