MESO – “Meso”

    
Share Button

(Metropolis Music) 2020.
CD/digital
Alter rock – SERBIA

Beogradska kuća “Metropolis Music”, nedavno je objavila debitantski album sastava Meso, istoimenog naziva, na kojem se našlo 10 songova.

 

 

Inače ovaj trio je nastao nakon prestanka rada grupe Nebo 2015-e godine i realizacije albuma “Prvo nebo”. U aktuelnom bendu su ostala dvojica iz prethodnog pomenutog sastava : Boško Suvajdžić i Mirko Đukić, a pridružio im se bubnjar Damir Adžić. Za tekstove sa albuma bio je zadužen Boško Suvajdžić, aranžmane potpisuju svi zajedno, a pored Suvajdžića, muziku je radio i Mirko Đukić. Materijal je sniman u “Boom” studiu tokom perioda 2017-2018. Snimatelj je bio Miloš Stojanović, a za produkciju je bio zadužen Mirko Đukić.
Bend veliku pažnju daje tekstualnoj formi, a poezija pomenutog Boška Suvajdžića poslužila je kao osnova za građenje i kreiranje same muzike.
Izvođački, Meso su na terenu nekog njihovog alter rocka, gde dosta izdvojeno, ili “rasparčano” deluje sa jedne strane sviračka forma, a sa druge strane tekstualno-vokalni pristup. Same pesme su urađene uglavnom u mirnijem srednjem tempu, baš da bi do samog izražaja došli tekstovi koji znaju biti dvosmisleni, slikoviti, lični, višeslojni…Pomenuti alter rock, kroz sebe u određenoj meri povlači određene elemente post new wave-a, čiji je uticaj primetan.
Meso su ponudili ujednačen materijal, ali bez neke posebne numere koja bi se izdvojila, i bez neke naročito intersantne priče kojom bi vezali potencijalnu publiku za ono što rade. Sve je to pristojno upakovano, no veliko je pitanje koliki slušalački auditorijum će u njihovoj muzici pronaći prihvatljive elemente, sa kojima bi se na ovaj ili onaj način “poistovetili”. Takođe, gotovo nikakvo prethodno predznanje o ovom sastavu u javnosti ne egzistira, jer vrlo malo informacija zapravo do sada je postojalo i postoji o njihovom delovanju. Videćemo uostalom, koliko će se stvari izmeniti sada kada iza sebe imaju album.

 

metropolismusic.rs