BOSQUE – “Escape From Urumchi”

    
Share Button

(Metropolis Music/Metropolis Jazz) 2020.
CD/digital
Fusion/jazz rock – SERBIA

Bosque su formirani od strane basiste Miloša Bosnića, idejnog tvorca i autora materijala grupe, koja je svoj rad započela 2015-e godine.
Iste godine objavljuju i album naziva “Four Noble Truths”, koji je izašao u limitiranom CD izdanju, takođe dostupan u digitalnoj varijanti.

Nedavno su objavili svoje drugo po redu ostvarenje, potpomognuto i od strane “Sokoja”, za “Metropolis Music”, naziva “Escape Fom Urumchi”.
Bosque su sastav koji se idejno oslanja na postulate fusiona i jazz rocka iz onog zlatnog perioda pravca, a to su 70-te godine, iako se mora priznati da je njihov sound maksimalno aranžmanski obogaćen, koloritan, sadržajan, tehnički i produkcijski osavremenjen i prilagođen standardima sadašnjeg trenutka. Nema tu ničega specijalno novog, ali ekipa koja je realizovala muziku priređenu na izdanju, je na sofisticiran, precizan ali takođe i prirodan, spontan način, pokušala da isporuči željene ideje.

Same teme su delo Miloša Bosnića, kao i većina aranžmana, inače školovanog muzičara, koji je deo dosadašnjeg umetničkog puta proveo i u inostranstvu.

“Escape From Urumchi” je unutar pomenutih žanrovskih iskoraka, slušljivo ostvarenje, koje takođe pokazuje i primereno znanje kompletnog benda, kao i njihovo snalaženje unutar muzike koju su ponudili. Uostalom da su se pojavili nekoliko dekada ranije, na njih bi se “gledalo” kao na sastav koji  unutar muzike koju distribuira pripada samom vrhu nacionalne i regionalne scene. No, danas je sasvim drugo vreme, takođe i tretiranje pomenutih žanrovskih varijanti u svetu nije na istim koordinatama kao što je nekad bio slučaj, a posebno nije u ovoj sredini.
Ako vam se ukaže prilike poslušajte ovaj bend, za sada ćete imati prilike da čujete besplatno  prvi album “Four Noble Truths”, dostupan putem njihove “bandcamp” strane.

facebook.com/BosqueBand

bosqueband.bandcamp.com