PUNČKE – “Vidimo se”

    
Share Button

(Self-released) 2019.
EP digital
Alter rock/punk rock/noise /various genres – CROATIA

Hrvatski sastav Punčke pominje se još od 2007-e , kao višečlani teenage akt, da bi od 2011-e godine, krenuo ozbiljniji tok karijere. Iako sama diskografija nije dopunjavala njihov muzički život, grupa se može pohvaliti velikim brojem održanih nastupa/koncerata i to internacionalnog karaktera.
Između ostalih zemalja i gradova koje su posetili, nastupali su i u Aziji,  u : Japanu, Maleziji, Tajvanu, Filipinima.

 

 

Deluju u formaciji tria, kojeg čine : gitarstkinja i pevačica  Lucija Ivšić, basistkinja i gitaristkinja Anja Tkalec i bubnjar Goran Nježić. Muziku potpisuju zajedno, songove izvode na maternjem jeziku, a za tekstove je zadužena Lucija Ivšić.
Pomenute dve devojke i momak, nedavno su objavili u digitalnoj varijanti EP sa 4 numere, snimljenih od strane Damjana Dobrine, dok je za miks i remastering bio zadužen Dimitrij Petrović. Snimanje je obavljeno u Bistrici ob Sotli, dok je postprodukcija urađena u “Studiju Radost” – Donja Drenova.

 

 

 

Punčke se predstavljaju kao originalan akt, koji na svoj način kombinuje više žanrovskih idioma i to od alter rocka, preko punk i noise varijanti, sa raznim drugim dodacima. Pesme su im različite među sobom, takođe ih odlikuje različita aranžmanska postavka i izvođačka koncepcija, a u pomenutim elementima upravo se i kriju jasni tragovi njihove originalnosti i autohtonog izvođačkog pristupa. Sama atmosfera songova varira od takta do takta, od ( ne standardnih ) refrena do same razrade, a sve to zajedno slušaocu koji voli da razmišlja , dobro dođe da se “udubi” i posveti analizi u stilu “šta je autor hteo da kaže”.
Tekstovi takođe znaju biti dvosmisleni, a čini se da su Punčke kroz ova 4 songa uspele (i), da realizuju ono što je prethodno bilo zamišljeno, iako ovde o nekakvom “zacrtanom” planu nema niti govora.
“Vidimo se” EP je besplatno dostupan preko njihove “bandcamp” strane.

 

facebook.com/puncke

 

punchke.bandcamp.com/album/vidimo-se