LUKA MAJOR – “Postcards From A Lifetime Ago”

    
Share Button

(Self-released) 2019.
Digital
Indie folk/rock/pop/americana – SERBIA

Novosađanin Luka Major je ovog 15-og decembra 2019-e, postavio svoj album sa 10 songova  naziva ” Postcards From A Lifetime Ago”, na “Bandcamp” stranu, a takođe se snimci mogu naći i na youtube-u.

Inače, ovaj momak rođen 1993-e godine, bavi se muzikom od svojih najmlađih dana, a takođe je nekada nastupao sa sastavima Uvertira i Plastic Trees.
Muzika sa kojom upoznaje javnost  predstavlja vrlo prijatno iznenađenje, s obzirom da je reč o debitantskom ostvarenju. Luka je sve uradio, otpevao i odsvirao praktično sam, uz izvođačku pomoć na pojedinim snimcima nekolicine prijatelja, a produkciju je radio zajedno sa Vladimirom Moritzem, koji je bio zadužen za snimanje, miks i mastering.

Luka songove izvodi na engleskom jeziku, a njegov prijatan i emotivan vokal dominira muzičkom matricom, koja stilski balansira između nekakvog njegovog viđenja indie folka, americane, rocka i popa, postavljenog i reprodukovanog na akustični način, gde laganije pesme i nešto manji broj songova nekog srednjeg tempa, dominiraju albumom. Pomenuta emotivnost u interpretaciji,  lična melanholičnost pri izvođenju, takođe karakterišu opus ovog momka, kojem melodičnost i vešto snalaženje aranžmanima nisu ni najmanje slabija ili neinventivnija strana. Od priređenog uglavnom ujednačenog materijala, izdvojio bih numeru naziva “The Road” koja predstavlja pravi mali masterpiece kompletnog izdanja.

“Postcards From A Lifetime Ago” je obećavajući debi Luke Majora, koji jasno naglašava i otkriva njegove autorske i vokalne potencijale.

facebook.com/profile.php?id=100010170248441