MINSTREL – “Zalazak”

    
Share Button

(Odbij) 2019.
Digital
Pop/modern pop/brit pop – SERBIA

Novosadski sastav Minstrel ovih dana objavio je svoje peto po redu albumsko ostvarenje, naziva ” Zalazak”. Diskografski povratak grupe svakako raduje sve one koji poznaju opus Novosađana, kojeg tokom godina predvodi gitarista, pevač i glavni autor Marko Trbović.

Svojevremeno najavljivani i cenjeni kao jedan od izuzetno obećavajučih sastava tkzv. guitar popa, Minstel tokom godina iz razno-raznih razloga nisu uspeli da kontinuirano povežu tok vlastite karijere, kao i da za sebe same učine nešto više. No, oni pravi ljubitelji žanra i muzičkih tendencija, iza kojih bend stoji i lider grupe Marko Trbović, praktično nijednim prethodnim izdanjem sastava nisu bili razočarani.
“Zalazak” je album sa 11 songova, kojeg objavljuju u digitalnoj formi za sopstvenu izdavačku kuću “Odbij”, i snimci benda se nalaze na brojnim portalima koji distribuiraju ili streamuju muziku.

Trbovićevi tekstovi i dalje su okrenuti ka nekom unutarnjem ja, poseduju generalni emotivni naboj i ljubavno/lirski prefiks, ma kako taj i takav emotivni iskorak imao i ima više “lica” i poruka.

“Zalazak” jeste donekle u sviračkom smislu drugačiji album od nekolicine prethodnih, ali generalno izražajni koncept nije menjan i Trbović sa ekipom saradnika se nalazi na terenu kojeg kao autor dobro poznaje.  A to je gitarski obojeni pop sa modernim uplivima i onim starijim brit pop iskoracima. Intersantno je da su miks i mastering urađeni u Londonu u “Silver Street ” studiju, pod pokroviteljstvom  Graeme Rawsona, koji je i gostovao na albumu kao klavijaturista.

“Zalazak” je album koji je u određenoj meri kako sam već naveo pomalo drugačiji od ostalih Minstrel izdanja, ali koji u osnovi nastavlja da trasira Trbovićeve ideje na očekivani način. Minstrel su takođe jedan od onih sastava koji su zaslužili lepši i izgledniji status na ovim prostorima, do kojeg nažalost nije došlo iz brojnih razloga. Nadajmo se da će aktuelni album uspeti da dopre do što je moguće većeg broja slušaoca, koji su naklonjeni ovakvoj žanrovskoj formi i idejnim stavovima grupe.

 

facebook.com/minstrelbandsrbija

minstrel.bandcamp.com/album/zalazak