MEDDLE – “The Ropes”

    
Share Button

(Self -released) 2019.
EP digital
Post grunge/alter metal – SERBIA

Novosadski sastav Meddle ovih dana je u digitalnoj formi objavio svoj aktuelni EP ili mini album sa 5 pesama, naziva “The Ropes”. Inače to je drugo po redu njihovo ostvarenje, prvo naziva “Obol”, a radilo se takođe o EP-u, realizovano je 2016-e godine.

Grupu su oformila trojica članova sastava Pry, a “pravi”  početak karijere počinje od 2015-e godine.

Deluju u postavi kvinteta, songove izvode na engleskom jeziku, a sama muzika se zasniva na kombinaciji alter metal idioma i post grunge varijanti. Pomenuti grunge detalji su prilično istaknuti, kako u načinu pevanja, samoj psihologiji tretiranja pesama, kao i atmosferičnosti aranžmanskih rešenja. Uticaji proizašli iz 90-tih godina su takođe uočljivi, mada način tretiranja produkcije pogoduje  koliko je to naravno moguće u ovom trenutku,  standardima današnjeg vremena.

Frontman Branislav Etinski poseduje zavidne vokalne kvalitete i njegov način interpretacije u dobroj meri kreira dinamiku songova.

“The Ropes” sadrži materijal na kojem se mogu naći zanimljiva rešenja i intersantne ideje.Činjenica je da pored, kako stoji u njihovom kratkom biografskom opisu održanih nekoliko nastupa u Vojvodini, za sada su još uvek u dobroj meri anoniman akt, kojem tek predstoji period promocije i predstavljanja širem auditorijumu. Videćemo , kako će se snaći u dolazećim danima i mesecima na za njih do sada manje poznatom terenu, a dotle  snimke grupe  možete naći i čuti na nekoliko mesta i platformi.

facebook.com/meddlemusic

meddlemusic.bandcamp.com/album/the-ropes