LIFT – “Prvi sprat”

    
Share Button

(PGP RTS) 2018.
CD/digital
Pop rock – SERBIA

Krajem prošle 2018-e godine objavljen je album mladog beogradskog sastava Lift. Dugo pripreman i postavljan, takođe postepeno medijski proveravan, kroz svoju realizaciju imao je i veliku pomoć ovdašnje nekolicine etabliranih  i renomiranih muzičara.

Po godinama veoma madi momci, koji se takođe dugo poznaju, čine postavu koja ovako izgleda : pevač je Aleksa Vučković, bubnjar  Luka Lisjak, klavijaturista Strahinja Vuković, gitarista Dimitrije Borčanin, a basista  je Miloš Kipić.
U sam projekat kao i rad i egzistiranje benda uloženo je na ovom  njihovom diskgrafskom početku  prilično sredstava, izdavač je nacionalna kuća “PGP RTS”, a sama promocija imala je svoju gala verziju u prostoru “Dorćol Platza”, uz prisustvo velikog broja publike, primerene količine ljudi iz medija, kao i ne malog broja one populacije koja ih prati, odnosno u toku je sa onim što bend muzički isporučuje.

A kakva je sama muzika koja se  našla na albumu “Prvi sprat” i sa kojom se grupa predstavlja potencijalnom slušalačkom auditorijumu. Reč je o varijanti pop-rocka ili rock popa,  pri čemu se same pesme razlikuju među sobom, a takođe i poseduju različit kvalitet. Dodao bih, pre onaj nezadovoljavajući, koji pokazuje da je neiskustvo  izraženo, autorstvo vrlo “tanko”, a da studijsko peglanje i pomoć starijih kolega, nisu uspeli da doprinesu da same pesme zvuče kvalitetnije i zanimljivije. Vrlo prosečno izdanje, a takođe deluje da je i u dobroj meri  ulaganje u jedan ovakav projekat rizičan biznis i pitanje je da li će dati očekivane rezultate. Čini se da sa druge strane za sada postoji jedna baza vršnjačke publike koja ih prati, ali je prilično neizvesno koliko će njihov entuzijazam prema muzici kolega i drugara trajati.

“Prvi sprat” sadrži materijal kojeg čak ni ograničeno  centralizovana medijska pomoć i asistencija  “PGP RTS”-a, njihovog izdavača, nažalost po aktere priče neće biti od veće pomoći.

facebook.com/LIFTbend