BESNE GLISTE – “Mehanizam”

    
Share Button

(Metropolis Music) 2019.
CD/digital
Hip-hop/reggae/ska/crossover – SERBIA

Jedno od izdanja koje se tokom poslednjih meseci pojavilo u katalogu “Metropolis Music”-a je i album beogradskog sastava Besne Gliste, ekipe koja je zajedno na okupu od 201o-e godine.
Prvi album realizuju 2015-e naziva ” ZugZwang”, a već sledeće snimaju spotove za songove  : “Pobednik” i “Propaganda!”.

U postavi ih je osmoro, imaju i duvačku sekciju, a sam sound se bazira na kombinaciji najviše hip-hop elemenata, sa jasnim dodacima reggae i ska zvuka. Ima tu još određenih stilskih dodataka, kao i uticaja proizašlih iz ovdašnjih 90-tih godina, tako da na kraju preslušavanjem materijala stiče se utisak o kreiranju svojevrsnog crossovera, ali ne toliko “radikalnog” ili da dodam decidnog. Elementi melodičnosti, povremene izraženije ritmičnosti i plesno/igrive dimenzije otvaraju dovoljno prostora za aranžmanske kreacije i izvođačku širinu. Na albumu se našlo 9 numera, koje su uglavnom ujednačenog kvalieteta. Pojedini tekstovi imaju angažovaniju dimenziju, ostali su više u funkciji same muzike, dok produkcija uglavnom ide u “korak” sa  psihologijom pesama.

“Mehanizam” Besnih Glista se pojavio u momentu kada  izdavačka produkcija “Metropolis Musica” obiluje određenim kvantitetom izdanja, što pojedina ostvarenja, kao što je slučaj i sa ovim, donekle  stavlja u drugi plan, odnosno u težu poziciju mogućnosti relevantnijeg marketinškog plasmana. No, nadajmo se da će svoje unutarnje resurse, momci iz benda uspeti da iskoriste na najbolji mogući način po sebe i dolazeću karijeru .

metropolismusic.rs/

facebook.com/Besne.Gliste