SNB – “Brzopletost”

    
Share Button

(SKC Novi Sad) 2018.
CD/digital
Punk-SERBIA

SNB je sastav za kojeg poznavaoci ovdašnjih punk dešavanja veoma dobro znaju. Osnovani su još 1995-e godine u banatskom mestu Novi Kneževac, a prvi album objavljuju 2000-e .Imali su ne tako retke promene članstva, kao i diskontinuirani tok karijere, da bi 2012-a godina predstavljala na neki način njihov novi početak.

Novosadski “SKC” im tokom  prošle 2018-e objavljuje aktuelni full-lenth sa 11 songova koji bi trebao realno da odslika njihova razmišljanja, stavove i način prezentacije songova. A to je uvek u njihovom slučaju direktno, jednostavno, pravo u glavu, bez mnogo mudrovanja, sa jasnom porukom.

SNB (Skupljeni Na Brzinu) su relativno cenjen bend u ovdašnjem punk undergroundu,a njihov sound je u većoj meri oslonjen na postulate starije škole,sa izraženijim uticajima koji su proizašli iz 80-tih godina,a nešto manje istaknutim influencama  iz 90 -tih. U određenim pesmama vidljiv je upliv ska kao forme,ali ne baš toliko,kao što je slučaj kod brojnih sličnih ovdašnjih, mogu da dodam generacijskih sastava.

SNB su svirački dovoljno sirovi,mada produkcija  pretpostavljam zbog želje i razloga samih aktera, taj elemenat nije toliko stavila u vodeći plan.Sami songovi su uglavnom ujednačeni,numera koja zatvara album”Slep i gluv”snimljena je”uživo”,a pretpostavljam da je song “Šarlo”jedna  od ovde prisutnih pesama koja bi mogla,ako već nije postati jednim od njihovih  koncertnih favorita.

facebook.com/SnbSkupljeniNaBrzinu