LJEPILO – “Superattack”

    
Share Button

(Self -released) 2019.
Digital
Punk/hc/punk rock- CROATIA

Ovaih dana se na nekoliko regionalnih portala pojavila informacija o objavljivanju albuma pulsko-zagrebačkog sastava Ljepilo. Oni su ga priuštili potencijalno zaintersovanom auditorijumu putem svoje “bandcamp” strane i sam materijal je dostupan za skidanje i preslušavanje.

Kako informacije kazuju postoje nekih 5-6 godina, karijera im zbog raznih drugih životnih i porodičnih obaveza nije kontinuirana, a pre aktuelnog izdanja, 2014-e godine su objavili demo.

Ljepilo deluju u formaciji kvarteta,album se zove”Supperattack”, na njemu se našlo 10 songova,a pesme izvode/interpretiraju na maternjem jeziku.

Za sebe kažu da izvode varijantu punk/hc-a, mada se može reći da su puno bliži uslovno rečeno starijoj školi i periodu sredine 80-tih godina. Znaju da budu melodični,a ta i takva melodičnost je pomalo amortizovana vokalnom glasnoćom ili generalno uzevši bukom koju kao ekipa stvaraju dok izvode ovde prisutni materijal.

Sami songovi izazivaju određene simpatije, ali da ponovim još jednom, sam način interpretacije, postavke i same realizacije daleko više odgovara nekom starijem periodu, nego što se može tvrditi  da su momci iz benda zaintersovani za neki noviji, svežiji ili savremeniji sound. No, to je u svakom slučaju njihov izbor. I na kraju, izdvojio bih song pod rednim brojem 6 naziva “Carpe” kao meni najintersantniji od ovde prisutnih, mada kompletan materijal generalno je približno ujednačen što se atmosfere, postavke i načina same realizacije tiče.

facebook.com/BandLjepilo