“Ona ima dečka”… debitantski singl i spot pančevačkog sastava SINDROM!

    
Share Button

Ovih dana po godinama mladi pančevački sastav Sindrom, realizovao je snimio i objavio singl i spot  sa pesmom “Ona ima dečka”. Uskoro očekuju i izlazak albuma, a evo šta poručuju iz svog štaba i vlastitih redova:

“Pančevački punkrock/powerpop sastav Sindrom je u sredu 06. februara objavio svoj prvi spot i singl za pesmu ,,Ona ima dečka”. Pesma će se nalaziti na prvom albumu benda Sindrom koji će nositi naziv ,,Navodna ljubav” i koji izdaje izdavačka kuća Take it or leave it. Album publika može da očekuje krajem marta, početkom aprila.

,,Ona ima dečka’’ na jedan metaforičan način ukazuje na međusoban odnos profesionalnosti i emocija koji su sukobu u svakodnevnom životu svakog pojedinca. U ovoj pesmi je profesija nadjačala emociju ljubavi, ali smo svedoci da često emocije poput straha, ljutnje, besa, tuge, pa i ljubavi nadjačavaju naše profesionalne odluke. Promoviše ljubav, a takođe i jedno zrelo razmišljanje poštovanja prema osobi koja nam se dopada, a koja je već u emotivnoj vezi. Samim tim želimo ovim putem da ,,Ona ima dečka’’ još dugo, dugo i da taj odnos potraje! Takođe treba napomenuti da pesma ne predstavlja promociju konzumiranja narkotika i drugih opijata. Ovim singlom najavljujemo album prvenac koji će nositi naziv ,,Navodna ljubav’’ i koji objavljujemo za nešto manje od dva meseca. On sumira zapažanja i inspiracije koje su proistekle iz različitih iskustava. Pesmu i budući album osim na Youtube-u možete poslušati i pogledati i na ostalim nosačima zvuka i videa kao što su Deezer, Rhapsody, Spotify, iTunes, Amazon, Vimeo i na mnogim drugim servisima.’’ – kazao je Miomir Mikri Adamović frontmen benda Sindrom.

Pančevački punkrock/powerpop bend Sindrom nastao je početkom 2016. godine. Čine ga Miomir Mikri Adamović (vokal i ritam gitara), Mihailo Mićko Đorđević (solo gitara i prateći vokal), Luka Jimmy Dodočić (bas gitara i prateći vokal), i bend ima jednu nesvakidašnju podelu uloga jer je za bubnjevima Jelena Coje Vajović na šta je bend posebno ponosan. Ideja o formiranju benda nastala je još 2013. godine, ali sve do januara 2016. godine članovi Sindroma su svirali u različitim sastavima dok se grupa nije hemijski ustalila. Sindrom su oformili kako bi autorskom muzikom iskazali bunt prema lošim stvarima koje okružuju društvo i ukazali na probleme mladih ljudi, ali u vidu optimizma i motivacije. Na taj način, svojom muzikom u velikoj meri ističu ljubav prema životu, muzici i druženju, u želji da publici prenesu snagu i optimizam i stvore im osmeh na licu. Sindrom je taj koji se putem simptomatičnih tema širi na sve slojeve društva u cilju razvoja kritičke misli kod pojedinaca i većih grupacija obuhvaćeni ovim sindromom novog poretka. Sindrom u proseku ima 21 godinu i svojim najvećim uspehom smatra potpisivanje ugovora o izdavanju debitanskog albuma ,,Navodna ljubav” sa izdavačkom kućom Take it or leave it.”

facebook.com/sindrombend