MISHA MASHINA + MASHTRAKALA – “Ravna ploča”

Share Button

(Self – released) 2018.
CD/digital
Post new wave – SERBIA

Misha Mashina je unikatna pojava na beogradskoj i generalno ovdašnjoj muzičkoj sceni. Reč je o izuzetno talentovanom umetniku, čija idejna umešnost, autorska originalnost i izvođačka lucidnost je teško uporediva sa brojnim drugim pojavama koje svakodnevno susrećemo a da dolaze iz ovdašnjeg kulturološkog miljea.

Tokom kratkog vremenskog perioda Misha je sa svojim saradnicima izbacio čak 4 albumska izdanja, a aktuelni “Ravna ploča” 0bjavljen je krajem decembra 2018-e.

Misha Mashina svoj koncept bazira na postulatima najviše ovdašnjeg novog talasa, a teme koje obrađuje kroz sarkastičan, ironičan i parodijski način ne štede praktično nikog. No, on sve to radi na jedan  šarmantan i šmekerski način, izuzetno vešto baratajući rečima, kreirajući stihovnu formu, koja otkriva sve specifičnosti njegovog talenta. Treba dodati da većina pesama koje se nalaze kako na aktuelnom, tako i prethodnim, ništa manje uzbudljivim albumima, poseduju izuzetnu pevljivost, melodičnost i što ne dodati – hitičnost, kojoj najviše nažalost smeta vreme u kojem živimo i u kojem su nastale, gde praktično danas u ovakvom okruženju,  ne postoje adekvatni uslovi da se određene pojave i artisti relevantno promovišu i izanaliziraju, kao i da se na njih obrati pažnja.

Ravna ploča” je album sa 15 pesama, koje se slušaju u jednom dahu, a nekolicina izuzetno zanimljivih kao što su : “Guba”, “Orem i psujem”, “Go vegan”, “Baba sera”, malo koga, pa i onog ko nema afiniteta prema jednoj ovakvoj ponudi, može ostaviti ravnodušnim.

Misha Mashina u samom Beogradu, a nešto manje u Pančevu gde poslednjih par sezona živi puno nastupa sa svojim sastavom, pa ako vam se ukaže prilika, ne oklevajte da posetite jedan od najavljenih performansa. Sigurno nećete zažaliti…

mishamashina.com

Share Button