MISHA MASHINA + MASHTRAKALA – “Ravna ploča”

    
Share Button

(Self – released) 2018.
CD/digital
Post new wave – SERBIA

Misha Mashina je unikatna pojava na beogradskoj i generalno ovdašnjoj muzičkoj sceni. Reč je o izuzetno talentovanom umetniku, čija idejna umešnost, autorska originalnost i izvođačka lucidnost je teško uporediva sa brojnim drugim pojavama koje svakodnevno susrećemo a da dolaze iz ovdašnjeg kulturološkog miljea.

Tokom kratkog vremenskog perioda Misha je sa svojim saradnicima izbacio čak 4 albumska izdanja, a aktuelni “Ravna ploča” 0bjavljen je krajem decembra 2018-e.

Misha Mashina svoj koncept bazira na postulatima najviše ovdašnjeg novog talasa, a teme koje obrađuje kroz sarkastičan, ironičan i parodijski način ne štede praktično nikog. No, on sve to radi na jedan  šarmantan i šmekerski način, izuzetno vešto baratajući rečima, kreirajući stihovnu formu, koja otkriva sve specifičnosti njegovog talenta. Treba dodati da većina pesama koje se nalaze kako na aktuelnom, tako i prethodnim, ništa manje uzbudljivim albumima, poseduju izuzetnu pevljivost, melodičnost i što ne dodati – hitičnost, kojoj najviše nažalost smeta vreme u kojem živimo i u kojem su nastale, gde praktično danas u ovakvom okruženju,  ne postoje adekvatni uslovi da se određene pojave i artisti relevantno promovišu i izanaliziraju, kao i da se na njih obrati pažnja.

Ravna ploča” je album sa 15 pesama, koje se slušaju u jednom dahu, a nekolicina izuzetno zanimljivih kao što su : “Guba”, “Orem i psujem”, “Go vegan”, “Baba sera”, malo koga, pa i onog ko nema afiniteta prema jednoj ovakvoj ponudi, može ostaviti ravnodušnim.

Misha Mashina u samom Beogradu, a nešto manje u Pančevu gde poslednjih par sezona živi puno nastupa sa svojim sastavom, pa ako vam se ukaže prilika, ne oklevajte da posetite jedan od najavljenih performansa. Sigurno nećete zažaliti…

mishamashina.com