LONGHARE – “Next Stop:Wonderland!”

    
Share Button

LONGSHARE..Cover(Self – released ) 2019.
Digital
Rock/ hard rock – CROATIA

Iz Rijeke dolazi trio Longhare, formiran decembra meseca 2010-e godine. Zajedno sa aktuelnim ostvarenjem do sada su objavili ukupno 6 izdanja, od kojih su prva tri – demosi.

“Next Stop: Wonderland!” dostupan je sa njihove “Bandcamp” strane, kao i na “Youtube”-u a reč je o albumu na kojem se našlo 12 songova. Inače, bend pesme interpretira na engleskom jeziku, a deo njihovih tema i intersovanja dodiruje i sfere globalne politike. Sama muzika po njihovim rečima bazirana je na uticajima hard rock zvuka pristiglog iz perioda 70-tih i 80-tih godina prošlog veka. To jeste tačno, ali bih dodao da njihov pristup takođe prihvata prilično elemenata 90’s rocka, koji u pojedinim segmentima pretežu, ili čak su izraženiji od navedenih 70’s i 80’s opcija.Sam sound takođe je izraženije “distribuiran” ka vodećoj vokalnoj ulozi, a manje se bazira na manirističkoj riff formuli.Materijal koji je sniman u prestižnom studiju “Palach” u Rijeci od marta do decembra 2018-e godine, uglavnom je ujednačen, bez naglašenijeg uticaja nekog posebnog songa koji bi mogao biti “napred” izbačen.

Longhare su : Teo, Gojo i Dodo, a pri realizaciji albuma pomagali su im : Loris ( bass),Robert Muškardin bubnjevi na 6 pesama i Domingo – harmonica u numeri “Sky Marshall”.

Longshare..Band Picture

facebook.com/longhare.band