KLINIKA DENISA KATANECA – “Rode”

    
Share Button

Klinika Denisa Kataneca ..Rode.CDCover(Self-released) 2019.
EP digital
Emo/alter rock – CROATIA

Zagrebački sastav Klinika Denisa Kataneca 3.januara je na svojoj “Bandcamp” strani  postavio i objavio aktuelni EP naziva “Rode”, na kojem se našlo 5 novih/starih songova.
Lider grupe Denis Katanec imao je određene promene u postavi, a aktuelni EP izlazi dve godine nakon realizacije prethodnog “Nikta Zorja”.

Sve pesme su snimljene u zagrebačkom “Vinylu”. Denis Katanec je autor muzike, a kompletan bend je radio na aranžmanima. Muzika i poruka koju distribuira zagrebački sastav predstavlja jedno njihovo vrlo autohtono viđenje emo tendencija, gde je u prvom planu sama atmosfera koju kreiraju lider grupe i muzičari,  a kroz koju se prepliću različita raspoloženja. Tekstovi su takođe vrlo lični,u dobroj meri autentični, a činjenica  da sam pristup grupe  nije slušalački  prihvatljiv na prvu loptu, i otkriva se tek nakon više ponovljenih “susreta”, iako će vam već ( ako to do sada niste imali priliku), na prvom slušanju biti vrlo jasno da li prihvatate ili ne njihovu poruku i koncept. Sam materijal je strukturno različit među sobom, ali se uklapa u povezujuću sliku koju na kraju dobijate preslušavanjem kompletnog  EP-a.
Klinika Denisa Kataneca su krenuli sa koncertnom promocijom, a kasnije u toku godine bi trebao biti objavljen full-length.

www.facebook.com/klinikadenisakataneca