KOLJA – “4 prsta”

    
Share Button

Kolja...4 prsta(Long Play) 2018.
CD/digital
Balkan soul / roots rock/blues / various genres – SERBIA

Tokom avgusta meseca ove 2018-e, NIkola Pejaković – Kolja je obradovao zaintersovanu javnost koja zdušno prati njegove muzičke korake, izlazkom aktuelnog albuma naziva “4 prsta”. “Long Play” je izdavač, a ova renomirana promoterska kuća brine se takođe i o koncertnoj karijeri glumca, scenariste, režisera i vrlo autentičnog muzičkog autora.

“4 prsta” je album za čiji koncept i realizaciju je  izuzetno zaslužan Voja Aralica, takođe i član benda, Koljin bliski prijatelj, sa kojim je autor vrlo predano radio na stvaranju  materijala, koji će se naći na aktuelnom albumu. A na albumu ima ukupno 19 pesama, koje su urađene, postavljene, smišljene na jedan vrlo autohton i originalan način, nadasve iskren i neuvijen, a ova osobina predstvlja neizostavni aspekt i deo same Koljine ličnosti, koja se vrlo direktno uranja u samu muzičku poruku. Za Koljine pesme se može reći da pripadaju jednoj autentičnoj varijanti balkanskog pasticha, soula, roots rocka, koja reflektuje emocijama snažno obavijenu atmosferu, gde tekstovi “tuku” u samu srž. Iskrenost koju Kolja isporučuje je zaista posebna i do sada je uglavnom retko na ovakav način bivala prisutnom na ovdašnjim, nazovimo to, rock-pop prostorima.

Kolja na svoj način komunicira sa likovima i ličnostima, herojima i heroinama, luzerima i bitnicima iz svog realnog ili imaginarnog filma, nijednog trenutka ne ostavljajući slušaoca ravnodušnim, ili stavljenim pod velom sumnje, da autentičnost ovde prisutnih storija nije zaista u potpunosti realistična.

Ne treba posebno dodati da je reč o sjajnom albumu i ostvarenju, koje takođe potvrđuje i Pejakovićevu zrelost kao muzičkog kreativca i izvođača. Njegovi koncerti su  pravi mali praznik za sve one kojima je bliska i prihvatljiva njegova ni malo lako svarljiva poruka. Zato, ukoliko negde sa svojim bendom nastupa, ne oklevajte i suočite sa sa onim što vam ovaj umetnik poručuje.

longplay.rs