NULA KELVINA – “Kdo za vraga so Nula Kelvina”

    
Share Button

NULA KELVINA..CDCover(Celinka) 2018.
CD/digital
Rock/pop/chanson/various genres -SLOVENIA

Slovenački sastav Nula Kelvina nije nepoznato ime na tamošnjim nacionalnim muzičkim prostorima. Članovi postave takođe participiraju i u drugim bendovima. Nula Kelvina su inače u svojoj diskografiji, zajedno sa aktuelnim ostvarenjem već  uknjižili 4 albumska izdanja, a njihovu kompletnu dosadašnju diskografiju objavljuje “Celinka”.

NULA KELVINA..Band PictureSongovi ovog sastava kao i teme koje članovi postave obrađuju, većim delom su nekonvencionalne, uglavnom zabavne, a na jedan moglo bi se reći uvrnuti način govore o brojnim intimnim, kao i psiho-socijalnim pojavama. Muzička forma kao i pristup, u njihovom slučaju su raznovrsni, a sama sviračko-izvođačka varijanta koketira sa elementima, rocka, popa, šansone, ali i uz dodatke drugih stilskih opcija, kao što su reggae, dance uplivi, ublaženi jazz. U postavi imaju pevača i pevačicu, a činjenica je da same pesme nijednog trenutka nisu slične među sobom. Evidentno je da se u kreativnom smislu ne ponavljaju, a tehničko-sviračka potkovanost članova postave odaje utisak da pesme koje su im na repertoaru, se manje-više sa lakođom izvode.Bogati i kreativni aranžmani su prisutni preko svih 9 realizovanih numera, no činjenica je kako bi bilo dobro da poznajete slovenački jezik, da biste ušli u srž onoga što bend poručuje, jer tekstovi imaju nezaobilaznu, odnosno centralnu ulogu.

“Kdo za vraga so Nula Kelvina” sobom nosi intersantnu, a dodao bih i originalnu muzičko-autorsku poruku, koja sigurno nije za svakoga, ali koja otkriva ne male izražajne mogućnosti grupe.

celinka.si