Dubioza Kolektiv…u susret koncertu na beogradskom “Tašmajdanu”

    
Share Button

Dubioza Kolektiv Promo slika 1Bez obzira na afinitete koje imate ili imamo prema poruci koju sobom nose momci iz Dubioze Kolektiv, činjenica je da se tokom proteklih nekoliko godina, ovaj akt u regionalnim i internacionalnim okvirima etablirao kao pojava preko koje će se određivati drugačiji parametri. Bilo kada govorimo o muzičkim, ekononomskim ili sociološkim, a vi izaberite koji raspored vam više odgovara.

U žanrovskom smislu Dubioza su na svoj način prekomponovali ili prekombinovali sarajevsko-bosanski šmek sa elementima hip-hopa, punka, rocka, popa, nudeći  nesvakidašnju “razornu” urbanu energiju i poruku. Zajedno sa aktuelnim izdanjem, kojeg upravo  koncertno  promovišu “Pjesmice za djecu i odrasle” (Menart, 2017), Dubioza su objavili 8 albumskih izdanja, koji su iz godine u godinu po svojim objavljivanjima nailazili na sve veće intersovanje i podršku javnosti. Mudro vođeni kroz medijske i koncertne aktivnosti izgradili su status, ali i cenu, koja je za svaki respekt. Dubioza rasprodaju svoje nastupe širom zemaljske kugle gde nastupaju, a organizatori brojnih festivala već par sezona unazad, dobro znaju da ako imaju njih kao headlinere, da poseta na takvim manifestacijama ne može i ne sme doći u pitanje.

Dubioza Kolektiv..Promo slika 2Kako sami kažu, koncert na “Tašmajdanu” biće jedini tokom 2018-e kojeg će publika u Srbiji moći da vidi. Bend se pobrinuo da predstava za ovu priliku bude na dodatnoj visini, a to  uostalom  obećavaju i vredni organizatori.

Dubioza Kolektiv..Beograd..”Tašmajdan” 30.jun. 2018.  …Bolje vas našli!

 

dubioza.org