VLADAN VUČKOVIĆ PAJA – “My Family Songs”

    
Share Button

(Multimedia Music) 2017.
CD/digital
Instrumental/fusion/world music – SERBIA

 

Gitarista Vladan Vučković Paja  neizostavna karika pratećeg sastava Zdravka Čolića, kao i Kikijevih Pilota, studijski muzičar,  je  takođe poslednjih godina  značajno aktivan u radu na pozorišnoj i filmskoj muzici. Pri svemu tome, njegova solo karijera diskografski  “ne trpi”, što je za svaku pohvalu i respekt.

 

 

 

VLADAN CUCKOVIC PAJA...My Family Songs..CDCover
Krajem prošle 2017-e, Vlada izbacuje novi album naziva “My Family Songs”, koji sadrži kako on sam kaže, materijal/muziku koje su voleli njegov deda po ocu i deda po majci. 8 songova, možemo ih nazvati patriotskih, bez obzira koje politički i nacionalno suprotstavljene strane ih prihvatale ili ne, ovde su dobile drugačiju aranžmansko/izvođačku dimenziju, a Paja se potrudio da svima udahne svoj lični i emotivni pečat.
Kao iskusan gitarista, muzičar, ništa manje sjajan aranžer, Paja se suočio sa muzikom koja je reflektovala određene, snažne emocije brojnim naraštajima, ubrizgajući svakoj numeri/temi ponaosob svoje viđenje izvođačkog koncepta, koje je u velikoj meri autentično i nadahnuto.
Na albumu su svoje mesto našle sledeće pesme : “Internacionala”, ” Kreće se lađa francuska”, “Ivo Lola”,
“Tamo daleko”, “Bandierra Rossa”,”Marš na Drinu”, “Konjuh planinom” i “Vostani Serbie”.

 

 

VLADAN VUCKOVIC PAJA...Picture
“My Family Songs” je vrlo slušljivo izdanje, koje ovako postavljeno od strane gitariste i kompletnog šefa “ceremonije” je prihvatljivo brojnim različitim i raznorodnim što se ukusa tiče, slušalačkim grupacijama.
Nema sumnje takođe, da dobar deo ovde prisutnog materijala će ući u izbor Pajine koncertne ponude, kad naravno za njih bude prilike i vremena, u odsustvu od onih obavezujućih aktivnosti.

 

 

facebook.com/vladan.vuckovic.paja.official.page