ORVEL69 – “S/t”

    
Share Button

ORVEL69..Coveractual(Self-released) 2018.
EP digital
Melodic hard rock – SERBIA

Beogradski kvartet Orvel69 aktivan je već neko vreme na gradskoj klupskoj sceni, mada se za članove postave može reći da su imali ranijeg sviračkog iskustva. Ovih dana su realizovali EP sa 4 pesme, a njihov materijal postavljen je na “Soundcloud” stranici.

4 songa su snimljena u “Revenge” studiu, a bend se predstavio sa 3 autorske numere : “Godine”, “Bleda senka”,”Napušten grad” i jednim coverom, a reč je o pesmi Rok Mašine – “Nulti čas”.

Grupu čine : pevać Željko Jovanović, gitarista Nenad Radetić, basista Ivan Stanković i bubnjar Boris Grahovac.
ORVEL69Band PictureOrvel69 su na terenu melodic hard rock varijanti, gde otprilike jednak akcenat je dat vokalnom senzibilitetu i sviračkoj dimenziji. Sam način tretiranja songova kao i realizacije pokazuje da je beogradski sastav prihvatio uticaje proistekle iz zlatnih 80-tih godina, ali i iz novijeg vremena, što je naročito vidljivo po načinu tretiranja produkcije, koja je moderno postavljena.

4 ponuđena songa poseduju slušljivost, a interpretacija je na maternjem jeziku.
Diskografski start i isto tako predstavljanje prvih relevantnijih studijskih snimaka potencijalnom auditorijumu, otkrivaju potencijale grupe, kao i jasnu smernicu kojim putem će kretati njihova dalja muzička razmišljanjanja.

facebook.com/6orvel9