KLEMEN KOTAR & DUŠNI PASTIRJI – “Klemen Kotar & Dušni Pastirji”

    
Share Button

KLEMEN KOTAR & DUŠNI PASTIRJI..CDCover(Celinka) 2017.
CD / digital
Fusion – SLOVENIA

Tokom septembra meseca 2017-e na slovenačkom muzičkom tržištu pojavio se debi album saksofoniste Klemena Kotara i Dušnih Pastirja. Reč je o live izdanju snimljenom 10-og juna 2017-e na nastupu u hostelu “Celica”

Kako  kaže glavni protagonista muzike i samog izdanja, na ovaj album je čekao gotovo čitavu dekadu.
Kroz 6 instrumentala snimljenih “uživo” Klemen Kotar i bend, koji je nastupao u postavi : Miha Koren – bas, Žiga Stanovnik – gitara, Gašper Kržman – gitara, Enos Kugler – bubnjevi, uz gosta na harmonici u numeri “Balada za slide kitaro in reverb” – Janeza Dovča, prikazao je zavidno stilizovano, ali i takođe spontano muziciranje.Bend je  u osnovi na svoj način predstavio sopstvenu varijantu fusion pristupa. A kroz taj i takav fusion, mogu se čuti i jasni elementi jazza, rocka, soula, te electronic i ambiental varijacija.

KLEMEN KOTAR..Band PictureMuzičari koji su realizovali album su kvalitetni instrumentalisti koji su sa lakoćom na svojim plećima izneli materijal, koji je  sa druge strane  prihvatljiv i upravo zahvaljujući iskustvu i profesionalizmu aktera, prijemčiv slušalačkom auditorijumu. Ovde nije reč o nekakvim stilskim i žanrovskim inovacijama, ali je evidentan snažan atmospheric pristup, kao i ubedljivost  samog izvođenja.Nema sumnje da je za pristalice ovakvih izvođačkih tendencija, album Klemena Kotara & Dušnih Pastirja – vrlo preporučljivo ostvarenje.

celinka.si

klemenkotar.bandcamp.com/releases