2B – “Koromandija “

    
Share Button

KOROMANDIJA..2B..CDCover(Nika Records ) 2017.
CD
Pop/rock – SLOVENIA

Sastav 2B čine troje braće Mihelič : Jernej, Primož i Gašper, a krenuli su sa radom 2009-e godine. Nedavno su objavili album naziva “Koromandija” za “Nika Records”, a to je ujedno treće po redu izdanje u njihovoj diskografiji.

Braća Mihelič glavninu svojih songova izvode u varijanti troglasnog pevanja, a sama muzika predstavlja kombinaciju melodic pop i rock elemenata, koji su izvedeni na maternjem jeziku. Osećaju se uticaji proizašli iz EX – Yu 80-tih godina, kao i indie pop/ rock pristupa proisteklog iz 90-tih godina prošlog veka. Pesme su uglavnom izjednačene među sobom, a jedan prilično istovetan aranžmanski i realizatorski pristup prisutan je od prve do poslednje pesme, koje su priređene na albumu.

Producent materijala bio je Zmago Šimon, koji je sledio psihologiju grupe, a sama produkcija je postavljena tako da songovi budu više prihvatljivi onoj publici koja naginje ka pop tendencijama, kao i tkzv. mainstream publici koja lakše konzumira u žanrovskim smislu postulate proistekle iz pomenutih 80-tih i 90-tih godina. Inače, na albumu se našlo 13 songova, od kojih je završna ” Privid” bonus.

nika.si